Şanlıurfa
DOLAR32.2807
EURO34.9651
ALTIN2447.0

Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Abone ol
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye’nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 7. ayında,soykırım haberleri gelmeye devam ediyor. Her gün yüzlerce masum çocuk ve kadınınkatledildiği Gazze’de, devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'ninişgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eşzamanlı basın açıklaması düzenlendi.

Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı.Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “20 bine yakınçocuğu ve bir o kadar masum yetişkini acımasızca katleden zalimlerle yapılanticaret, ne insani, ne ahlaki, ne vicdani, ne de İslamidir.” diyerek şuifadeleri kullandı:

“Değerli Kardeşlerim, hepinizi sevgi ve saygıylaselamlıyorum.

İki hafta önce zulme karşı durmak ve zalimleri kınamak içinyaptığımız son açıklamamızda, inşallah soykırım sona erer ve başka açıklamayagerek kalmaz demiştik, ama 4. açıklamamızda yeniden bir aradayız.

İşgalci rejim ve Amerika tarafından bizzat, İngiltere,Fransa ve Almanya gibi devletlerin de sınırsız desteğiyle gerçekleştirilensoykırım, 7. ayını doldurmak üzere.

Enkaz altında ve sayısını bilmediklerimiz hariç, şu anakadar tespit edilen Filistinli şehit sayısı 34 bini, yaralı sayısı da 76 biniaşmış durumda.

Bu arada Gazze’den kahreden haberler gelmeye devam ediyor.Gazze’nin Han Yunus kentinde yer alan Nasır Hastanesi işgalci rejim çeteleritarafından uzun süre kuşatma altında tutulmuş ve daha sonra da baskındüzenlenmişti.

Baskın anında hastanede bulunan 2.000 Filistinlinin akıbetimeçhul. Şimdiye kadar hastane yerleşkesinde tespit edilen üç toplu mezarda,aralarında kadın ve yaşlıların da yer aldığı 392 ceset bulundu. Bulunancesetlerin bir kısmının çıplak olduğunu, el ve ayaklarının bağlanmış olduğunu,üzerlerinde işkence izleri ve canlı canlı gömüldüklerine ilişkin delillerinbulunduğunu, üç gün önce Anadolu Ajansı, TRT ve diğer medya organlarında geçenhaberlerden öğrendik.

Yine üç gün önceki haberlerde, işgalci rejim güçlerininbombardımanında, Belçikalı bir yardım görevlisi ve 7 yaşındaki oğlununkatledildiğini öğrendik.

Yüz yılı aşan bir işgal ve yirmi yıla yakın bir kuşatmadansonra, yedi aydır devam eden acımasız soykırım!

Kötülüğün mücessem hali ve bu ağır cürmü bizzat işleyenBatı, korkaklığı ve dünyaya düşkünlüğü ile Batı’ya bu cürmü işleme cesaretiniveren param parça olmuş İslam Dünyası ve adalet, merhamet, ahlak gibi insanideğerler uğruna hiçbir risk almayan diğer devletler; hep birlikte, izzetin,direnişin ve acının sembolü olan Gazze’ye karşı, tarihin en karanlık ve enutanç verici zulümlerinden birini işliyorsunuz.  

Sessiz ve yavaş bir ölüm yerine, onurlu bir direnişi terciheden, izzetin ve cesaretin sembolü Gazze, hepinizin maskesini düşürdü, bütünçirkinliğiyle gerçek yüzünüzü ortaya çıkardı.    

Değerli dostlar daha önce de belirtmiştik amacımız; Gazzehalkına yönelik soykırımın sona ermesi ve iktidara çağrımız da; zulme sadecesözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değilhemen şimdi somut adımlar atması, işgalci rejimden uzaklaşması ve Filistinhalkının yanında yer almasıdır.

Bu kapsamda işgalci rejimle özellikle ticaretin tamamensonlandırılmasını açıkça dile getiriyoruz.

Malumunuz bizde soykırımın üzerinden 6 ay geçtikten sonra 9Nisanda işgalci rejime gönderilen 54 ürünün ihracatına kısıtlama getirildi. Bizbu adımı olumlu ama yetersiz buluyoruz. İşgalci rejimin petrol ihtiyacının çokönemli bir kısmı halen Türkiye üzerinden tedarik edilmekte, meyve sebze,elektrik enerjisi, su ve daha birçok ürünün ihracatı halen devam etmektedir.Belirli ürünlere kısıtlama yetmez, bütün ürünlere yönelik ihracat, ithalat vesevkiyatlar tamamen sonlandırılmalıdır.

Kaldı ki bu kısmi kısıtlama kararından sonra yetkililerinyaptıkları açıklamalardan, maalesef amaçlarının işgalci rejimi zulümdenvazgeçmeye zorlamak değil, ticaretle ilgili tepkileri savuşturmaya yönelik birhamle olduğunu görüyoruz.

Halen çok önemli bir makamda bulunan ve önemli bir göreviyürüten eski ekonomi bakanı, İsrail'de çok önemli bağlantıları olanarkadaşlarının bulunduğunu, İsrail'in Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımıkınadıklarını, ama diğer taraftan da İsrail’le serbest ticaret anlaşması olanbirkaç ülkeden biri olduğumuzu, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan buanlaşmayla, ticaret dengesinin bire altı bizim lehimize olduğunu, ticaretin hiçkimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili daha hassas olmamız gerektiğini,birkaç gün önce ifade etmişti.

20 bine yakın çocuğu ve bir o kadar masum yetişkiniacımasızca katleden zalimlerle yapılan ticaret, ne insani, ne ahlaki, nevicdani, ne de İslamidir. Bu kelimenin tam anlamıyla dünyevi ve kapitalist birmantığın yansımasıdır. Yazık, gerçekten yazık! Biz bu anlayışı neyöneticilerimize, ne de halkımıza asla yakıştıramıyoruz. Gazze hepimize, en azhavaya, suya ve torağa olduğu kadar, izzetimizi korumaya, insanlık şerefine,haysiyetine ve onuruna sahip çıkmaya da ihtiyacımız olduğunu öğretmedi mi?

Yine geçen hafta Almanya cumhurbaşkanının ülkemizeziyaretinde iki liderin yaptıkları ortak basın açıklamasında bir gazetecinin“sık sık İsrail’e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz fakat aynı zamanda yoğunticari ilişkileri ayakta tutuyorsunuz, bu çelişkiyi nasıl açıklayabilirsiniz”sorusunun açıklayıcı bilgiler yerine kaçamak cevaplarla geçiştirilmesi,maalesef bizi haklı çıkarıyor. 

Değerli dostlar biz Gazze halkına karşı sorumluluklarımızıgereği gibi yerine getiremezken, Amerika ve Avrupa’da 10’larca üniversitede,binlerce öğrenci ve çok sayıda hocaları bu zulme karşı durdular ve sesleriniyükselttiler.

Bu kardeşlerimiz, polis şiddeti, ters kelepçe, gözaltı, kabadavranış ve diğer kötü muamelelere rağmen, korkmadan Filistin halkının yanındaolduklarını bütün dünyaya haykırdılar.

Ben buradan hepimiz adına, Filistin halkının yanında durarakzulme karşı safını belli eden bütün direnişçilere selam gönderiyorum.

Son olarak bir hususa daha dikkatinizi çekerek açıklamamıtoparlıyorum.

Dünyanın dikkatini soykırıma çekmek için işgalci rejimininWashington elçiliği önünde kendini yakan büyük şahsiyet Aaron Bushnel’isaygıyla anıyorum.

Bu kadar cesurca olmasa da zaman zaman batıdan erdemliinsanların bu suça ortak olmamak için görevlerinden istifa ettiklerinigörüyoruz.

Bir ay önce ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı Annelle ShelineAmerika’nın işgalci rejime silah göndermesine tepki olarak istifa etti.

Sheline istifa gerekçesini şu ifadelerle açıkladı."Küçük bir kızım var. Henüz iki yaşında bile değil. İleride bir gün bukonuyu öğrenirse ve Dışişleri Bakanlığında çalıştığım için bana bunu sorarsaona elimden geleni yaptığımı söyleyebilmek istiyorum." dedi.

Merak ediyoruz, bizde de bir gün elinden geleni yapacakerdemli ve vicdanlı yetkililer çıkmayacak mı? İşgalci rejimle olan ilişkilerikesemedim ama suçunuza ortak olmayacağım deyip istifa edecek yetkililerçıkmayacak mı?

İzzetin, direnişin ve acının sembolü Gazze, kahraman HAMASmücahitleri ve Aksa Tufanı bize gösterdi ki aslında özgür olanlar onlar vetutsak olanlar bizlermişiz.

Son olarak tekrar söylüyoruz amacımız; Gazze halkına yöneliksoykırımın sona ermesi ve iktidara çağrımız da; soykırıma sadece sözle değilgerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdisomut adımlar atması, işgalci rejimden uzaklaşması ve Filistin halkının yanındayer almasıdır.

Buradan yetkililere sesleniyoruz Türkiye’deki bütün Amerikave NATO üsleri kapatılsın, işgalci rejimle askeri, siyasi ve ticari bütünilişkiler kesilsin, Türkiye’nin hava sahası, hava alanları, limanları vekarasuları işgalci rejimin direk veya dolaylı kullanımına yasaklansın ve hiçbirsevkiyata izin verilmesin. 

Açıklamama son verirken      

HAMAS’a, selam olsun diyorum

Gazze ve Filistin halkına selam olsun

Direnişin bütün halkalarına

Emperyalist ve sömürgecilere karşı direnen bütün erdemliinsanlara selam olsun”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da kırmızı ışık denetimiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da kırmızı ışık denetimi

Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkürSonraki Haber

Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar