Şanlıurfa
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Şanlıurfa’da TOKİ protestosu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da TOKİ protestosu!
Abone ol
Karaköprü’de TOKİ tarafından yapımına üç yıl önce başlanan 620 konut ve 2 dükkanlı ticaret merkezi, projenin bitiş tarihinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerine hala teslim edilemedi. Evlerine kavuşma hayali kuran vatandaşlar, mağdur edildiklerini belirterek TOKİ’yi, yaptığı evlerin önünde protesto etti. Vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Toplu Konut İdaresi(TOKİ), Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Maşuk Mahallesinde 2020 yılında 620konut ve 2 dükkanlı ticaret merkezinin yapımına başladı. Bitirilmesi süresi 600gün olarak belirlenen projede konutların Mayıs 2022’de sahiplerine teslimedilmesi planlandı.

TOKİ konutlarının teslimtarihinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hak sahibi vatandaşlar evlerininkendilerine bir türlü teslim edilmemesinden şikayetçi.

Mağdur edildiklerinibelirten hak sahipleri TOKİ konutları önünde toplanarak durumu protesto etti.

Evlerinin ne zaman teslimedileceği hakkında bilgi alamadıklarını belirten konut sahiplerinden bir grup,yetkililer ile görüştü. Sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, ardından basınaçıklamasında bulundu.

Açıklamayı grup adına haksahibi vatandaşlardan Mehmet Dipçi yaptı.

Dipçi, konutların teslimtarihinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen inşaatın bir türlü bitirilemediğini,şu anda da çalışmanın olmadığını ileri sürürek, kiradan kurtulmak için TOKİ'yebaşvurduklarını ancak hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Teslim tarihinde süreklierteleme yapıldığını belirten Dipçi, şunları ifade etti:

“Burada evimiz var. Hergeldiğimizde bize diyorlar ki bir ay sonra, 20 gün sonra teslim edeceğiz. Bizde ev sahiplerimizle yüz, göz oluyoruz. Ev sahibimizle birbirimizi miöldürelim? Bizim isteğimiz bir an önce evlerimizin bizlere teslim edilmesi.Yani biz mağduruz. Mağduriyetimiz giderilmesini istiyoruz. Benim şu an ildışına gitmem gerekiyor, gidemiyorum. Yaklaşık 5 aydır işsizim. Çocukçocuğumuzla birlikte başkasının evinde kalıyoruz. Depremzedeyiz. Teslim tarihi2022 yılının 5’nci ayın 6’sında olması lazımken, neredeyse üzerinden bir senegeçti. Biz mağduruz, evimizi artık teslim almak istiyoruz. Birinci etap bitmişama teslim edilmiyor. Ramazan Bayramı öncesi teslim edilecekti, edilmedi. Şimdide bir ay sonra teslim edeceklerini söylüyorlar.“

“Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan konutların resmi açılışını da yaptı” diyen Dipçi, konuşmasınışöyle sürdürdü:

“Burada toplamda 620 haksahibi mağdur. Hiçbirine daha teslim yapılmadı, hepsi mağdur. CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, resmi açılışı da yaptı. Sözde 3-4 kişiye anahtar teslimiyapıldı ama kimse gelmedi buraya. Deprem bölgesindekiler insan da biz değil miyiz?Biz de depremzedeyiz.  Biraz önce yetkilişantiye şefiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Bize dedi ki en geç 1 ay sonrateslime edilecek. Tamam dedik. Kanaat getirdik. Zaten sürekli 1 ay erteleneertelene 1 yıl oldu. Bize kesin bir tarih versinler, biz de ona göre kendimiziayarlayalım. Sonra ev sahiplerimizle tartışıyoruz. En son bu işin sonu kötüolacak “.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da ekiplerden şehit polis Cemal Bozkurt’un kızına doğum günü sürpriziÖnceki Haber

Urfa’da ekiplerden şehit polis Cemal Boz...

'' ÇOCUKLAR İÇİN SİZE SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR ''Sonraki Haber

'' ÇOCUKLAR İÇİN SİZE SÖYLEYECEKLERİMİZ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar