Şanlıurfa
DOLAR32.6029
EURO34.7766
ALTIN2409.9

Şanlıurfa'da vatandaşı isyan ettiren faturalar meclise taşındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa'da vatandaşı isyan ettiren faturalar meclise taşındı
Abone ol
HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa’da abonelere gelen elektrik ve su faturalarını meclise taşıdı. Depremin vurduğu illerde faturaların 3 ay erteleneceğinin açıklandığı hatırlatan Sürücü, buna rağmen vatandaşa fatura şoku yaşatıldığını belirtti. Bu da yetmezmiş gibi faturaların zamlı geldiğini ifade eden Sürücü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Deprem felaketi yaşayan yurttaşlar yaşam mücadelesi verirken gönderilen faturalar konusunda bir adım atacak mısınız” diye sordu.

Şanlıurfa’da vatandaşı adeta isyan ettiren faturalar Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşındı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Sürücü, TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde “Depremin vurduğu afet bölgesi ilan edilen 11 ilde elektrik, faturalarının 3 ay erteleneceği açıklanmasına rağmen, Şanlıurfalılar DEDAŞ’ın elektrik faturası şokunu yaşamaktadırlar” vurgusu yaptı.

“Elektrik birim fiyatı faturalara zamlı yansıtıldı”

“Bu da yetmezmiş gibi elektrik birim fiyatı da son kesilen faturalara zamlı olarak yansıtıldı” diyen Sürücü, “Son endeksi 25 Şubat günü okuyan DEDAŞ, vatandaşa gönderdiği zamlı faturanın da son ödeme tarihini de 7 Mart 2023 olarak belirtmişlerdir. Fatura gönderilen evlerin önemli bir kısmı deprem nedeniyle boşaltılırken ve şu anda kimsenin ikamet etmediği hasarlı ve az hasarlı raporu verilen konut sahibi depremzedeler, yaşadıkları karşısında şaşkınlıklarını gizleyememişlerdir” ifadelerine yer verdi.

Su faturalarını da meclise taşıdı

Sürücü, elektrik faturalarıyla birlikte su faturalarıyla ilgili şikayetleri de meclise taşıyarak “Deprem travması yaşayan vatandaşlar bir de ŞUSKİ’nin zamlı fatura şokunu yaşadı” dedi. ŞUSKİ’nin de faturaların ödenmesi için 6 Mart’a kadar süre tanıdığını belirten Sürücü, Meclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergelerinin Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanmasını talep etti.

Bakan Dönmez’e sorular yöneltti

Deprem afet bölgesinde faturaların 3 ay erteleneceğinin açıklandığını hatırlatan Sürücü, Bakan Dönmez’e “Vatandaşlara gönderilen faturalardan haberdar mısınız? Eğer haberdarsanız buna neden müdahale etmediniz?” sorularını yöneltti. “Gönderilen faturalar konusunda bir adım atılıp atılmayacağını” sordu.

Bakan Soylu’ya konteyner kenti sordu

Faturaların yanı sıra kentte birinci sınıf tarım arazisine yapılan konteyner kenti de meclise taşıyan Sürücü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“1- Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi yerleşkesi üzerine kurulacak olan 120 dönümlük konteyner kent Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Şanlıurfa Valiliği ve Belediyesi neden atıl durumda olan Suruç ve Ceylanpınar konteyner kent alanlarını aktifleştirmemektedir?

3- Valiliğin tarım arazisi statüsünden arsa statüsüne geçirildiğini belirttiği alanın statüsü hangi hukuki dayanak ile değiştirilmiştir? Valiliğin birinci sınıf tarım arazisini imara açma kararına dair başlatılan bir soruşturma mevcut mudur?

4- Konteyner kent kurulmak istenen bu alanda, Ziraat Odasının tıbbi aromatik bitkiler için araştırma sahası olarak kullanacağı bilgisi göz önüne alınarak bu karardan vazgeçilecek midir?”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dr Kurtuluş: “enkaz ’da toz bulutları hastalığa neden olabilir”Önceki Haber

Dr Kurtuluş: “enkaz ’da toz bulutları ha...

Avrupa Müzik Topluluğu’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı Sonraki Haber

Avrupa Müzik Topluluğu’ndan 8 Mart Dünya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar