Şanlıurfa
DOLAR32.2515
EURO34.6967
ALTIN2403.7

Şanlıurfalılar Ramazan ayında bibere hasret kalacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfalılar Ramazan ayında bibere hasret kalacak!
Abone ol
Şanlıurfa’da Ramazan ayı yaklaştıkça semt pazarındaki sebze ve meyve fiyatları artmaya başladı. Kentte özellikle sofraların vazgeçilmezi isotta yaşanan fahiş fiyat artışı dikkat çekiyor. Ramazan hazırlığı için pazara giden vatandaşlar alışveriş torbalarını doldurmakta güçlük çekiyor. İşte güncel pazar fiyatları…

ŞANLIURFA – Ramazan ayının başlamasına çok kısa bir sürekaldı. Ancak Şanlıurfa’da pazarda beklenilen hareketlilik pek yok. Çünkü pazaragidenlerin evdeki hesabı çarşıya uymadı. Zivre yapan hayat pahalılığı, Ramazanöncesi yapılacak alışveriş sepetini de vurdu.

Şanlıurfa’da semt pazarında satılan sebze ve meyvelerinfiyatları adeta cep yakıyor. Domates ve salatalığın en ucuzu 30 TL. Urfalılarınvazgeçilmezleri olan patlıcanın kilosu 75, isot ise 120 TL'ye kadar yükselmişdurumda. Özellikle isot fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekerken, birçokvatandaş, alım gücünün yetmemesi nedeniyle pazardan ya eli boş dönüyor ya daistediği kadar alamıyor.

Vatandaşlar artan fiyatlardan şikâyetçi olurken,pazarcılar ise fiyatların pahalılığından dolayı satışlarının azalmasındanyakındı.

Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde kurulanpazarda çok fazla hareketlilik yok

BİHA’ya pazardaki durumu değerlendiren pazar esnafı,fiyatların yüksek olduğunu ve vatandaşların alım gücünün düştüğünü dilegetiriyor.

Pazar esnafından Muharrem Güzel, Ramazan ayındatezgahtaki fiyatların daha da artabileceğini söyledi. Güzel, “Fiyatlar yüksek.Vatandaşın alım gücü yok. Ramazan öncesi görüyorsunuz pazarda hareketlilik yok.Ramazan’da fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyorum. Vatandaş Ramazanalışverişini yapar ama eskisi gibi değil” dedi.

Özellikle biber ve patlıcan fiyatlarında yaşanan artışadikkati çeken Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Domatesin en ucuzu 20, salatalık 20, patlıcan 70, biber120 TL. Özellikle patlıcan ve biber pahalı, herkes kolay kolay alamıyor. Fakiribiberin yanından geçemiyor. Ramazan’a kadar fiyatlar nasıl olur kestiremiyoruz.Eskisi gibi Ramazan alışverişi de yok. Görüyorsunuz pazarda kimse yok.”

Kış ürünlerindeki düşüşe de dikkat çeken Güzel, “Fiyatartışının en çok olduğu ürünler, sera ürünleri. Masraf artınca fiyatlar dadoğal olarak artıyor. Fakat kış ürünleri diyebildiğimiz portakal, mandalinagibi meyvelerde bir fiyat düşüşünden bahsedebiliriz. Bugün narenciye grubununortalama kilogram fiyatı 10 TL“ şeklinde konuştu.

Pazarda yumurta satan Eyyüp Bezuğ, fiyatların yüksekolduğunu belirtti.

En uygun ürünün yumurta olduğunu belirten Bezuğ, şöylekonuştu:

“Pazar şu anda ateş pahası, pazarda ucuz olan şey yumurtafiyatları 120 TL’den 90 TL’ye düştü. Ama yine vatandaş alamıyor. Alan çok kimseyok. Eskisi gibi yoğunluk yok. Bu saat olmuş hala pazarda kimse yok. Yumurtafiyatı ucuz, jumbo 100 TL, büyük boy 90, orta boy 80 TL ve gezen yumurta 120TL, 110 TL’ye de var.”

Pazarda Ramazan öncesi hareketlilik olmadığını ifade edenBezuğ, fiyatlardaki belirsizliğe vurgu yaptı.

“Eskiden olsaydı derdim, Ramazan yaklaşıyor yükselmeolur, bu olur, şu olur… Şu anda yarını göremiyoruz. Bir belirsizlik hakim.Biber olmuş 120 TL, patlıcan 70 TL. Ramazan’da ne olacağı belirsiz yani.  Ramazan öncesi pazarda hareketlilik yok.Eskisi gibi yoğunluk yok.”

Vatandaşlar da fiyatlardan oldukça şikayetçi. İsminivermek istemeyen bir vatandaş, "Her hafta sebze ve meyve fiyatlarıartıyor. 2-3 kilo aldığımız domatesi artık 1’er kilo almaya başladık. Patlıcanve biberin bu kadar pahalı olduğu bir dönem daha hatırlamıyorum. Biberinbaşkenti Şanlıurfa’da 120-130 liraya biber satıldığını hiç gördünüz mü? Pazararabamız, buzdolabımız dolmuyor. Sadece 3 poşet alışveriş yaptım, tam 250 liraharcadım. Razaman’a az kaldı ne olacak milletin hali" dedi.

Ramazan öncesi pazarda en ucuz bazı ürünlerin fiyatı şuşekilde:

Mandalina, portakal: 10 TL

Elma: 17,5 TL

Çilek: 60 TL

Yumurta: 80-120 TL

Domates: 25 TL

Salatalık: 25 TL

Biber: 85-120 TL

Kabak: 15 TL

Yeşil biber: 75 TL

Havuç: 8 TL

Patlıcan: 70 TL

Lahana: 10 TL

Limon: 10 TL

Turp: 15 TL

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Şıldak sırrın aile destek merkezindeÖnceki Haber

Vali Şıldak sırrın aile destek merkezind...

Başkan Nihat Çiftçi, “Karaköprü kararını vermiş”Sonraki Haber

Başkan Nihat Çiftçi, “Karaköprü kararını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar