Şanlıurfa
DOLAR32.1981
EURO35.0158
ALTIN2511.8

Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Abone ol
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.

Valiliktoplantı salonunda düzenlenen toplantıda; Valilik Proje Ofisi uzmanlarıtarafından hazırlanan proje ve somut olmayan kültürel miras kavramlarınayönelik sunumlar gerçekleştirildi.

Kültürelmiras açısından oldukça zengin bir birikime sahip olan Şanlıurfa’nın köklügeçmişinden gelen bu mirasın, gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önemtaşıyan proje ile “Somut Olmayan Kültürel Miras” konusunda bir başvuru kaynağıoluşturulması planlanıyor. Kitap, bölgenin halk kültürünü anlamak, korumak vegelecek nesillere aktarmak isteyen herkes için bir kaynak olması hedefiylehazırlanacak.

Kapsamlıaraştırmalar sonucunda hazırlanacak olan kitapta; Şanlıurfa’da Sözlü Geleneklerve Anlatımlar, Şanlıurfa’da Müzik ve Gösteri Sanatları, Toplumsal Uygulamalar,Ritüeller ve Şölenler, Doğa ve Evrenle İlgili Bilgi ve Uygulamalar, GelenekselEl Sanatları ve Halk Mimarisi gibi bölümlerle Şanlıurfa’nın somut olmayankültürel mirası ele alınacak.

Projeyeyönelik bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, “Çok geniş bir kültür hazinesinesahip olan Şanlıurfa’nın somut olmayan kültürel mirasının kalıcı bir eseredönüştürülmesi amacıyla yeni bir proje çalışması başlatıyoruz. 30’un üzerindeakademisyen ve uzmanın görev alacağı Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel MirasAlan Araştırmaları Projesinin İlimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinikullandı.

ToplantıyaVali Şıldak’ın yanı sıra Vali Yarımcısı Yeliz Mercan, İl Kültür ve TurizmMüdürü Aydın Aslan, akademisyenler Prof. Dr. Yakup Çelik ve Prof. Dr. HalitKaratay, Araştırmacı Sabri Kürkçüoğlu ve Valilik Proje Ofisi uzmanları katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da tarım çalıştayı yapılacakÖnceki Haber

Şanlıurfa’da tarım çalıştayı yapılacak

Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına yeni atamaSonraki Haber

Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar