Şanlıurfa
DOLAR32.371
EURO34.7766
ALTIN2438.5

Şanlıurfa’yı da kapsayan 71 ilde silah kaçakçılığı operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’yı da kapsayan 71 ilde silah kaçakçılığı operasyonu
Abone ol
Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik Mercek-16 operasyonlarında 912 silahın ele geçirildi ve 959 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 4 günlük operasyonun detayları Bakan Ali Yerlikaya paylaştı.

İçişleriBakanı Ali Yerlikaya, 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silahkaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden Mercek-16 operasyonlarına ilişkinpaylaşımda bulundu. Şanlıurfa’nın da aralarında bunduğu illerde yapılan 4günlük operasyonlarda 912 silahın ele geçirildi ve 959 şüpheli hakkında işlemyapıldı.

BakanYerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde:

“71 ildeRuhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik 4 gündür devameden ‘MERCEK-16’ operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarsonucu: 661 Ruhsatsız Tabanca, 35 Kurusıkıdan Çevrilmiş Tabanca, 40 UzunNamlulu Tüfek, 176 Ruhsatsız Av Tüfeği olmak üzere toplam:

912 Silahele geçirildi. 959 Şüpheli hakkında işlem yapıldı.

AzizMilletimizin Bilmesini İsterim ki; Ruhsatsız silah temin edenlerle de silahkaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devamedecek.

İlk 6 şehirlerimizdeyakalanan ruhsatsız silahlar ve işlem yapılan şüpheliler;

#İstanbul'da104 tabanca,5 av tüfeği ele geçirildi. 157 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Manisa'da10 tabanca ele geçirildi. 2 silah kaçakçısı tutuklandı.

Adana’da43 tabanca, 8 av tüfeği ele geçirildi. 39 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İzmir’de39 tabanca, 6 av tüfeği ele geçirildi. 47 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Gaziantep’te20 tabanca, 10 av tüfeği ele geçirildi. 26 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Erzurum’da12 tabanca, 18 av tüfeği ele geçirildi. 34 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İlJandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul,Manisa, Adana, İzmir, Gaziantep, Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara,Antalya, Mersin, Samsun, Bursa, Hatay, Konya, Sakarya, Burdur, Aksaray,Kocaeli, Malatya, Aydın, Çorum, Kahramanmaraş, Batman, Balıkesir, Kayseri,Kars, Niğde, Adıyaman, Afyonkarahisar, Denizli, Karabük, Ordu, Osmaniye,Edirne, Kilis, Siirt, Yozgat, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Mardin, Muğla, Sivas,Trabzon, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Rize, Tekirdağ, Zonguldak, Çanakkale,Erzincan, Isparta, Kütahya, Nevşehir, Tokat, Van, Yalova, Ağrı, Bingöl,Hakkari, Muş, Sinop, Uşak, Amasya, Artvin, Bartın, Bitlis, Çankırı ve Iğdır’dadüzenlenen ‘MERCEK-16’ operasyonlarında evlerde, iş yerlerinde, halka açıkalanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 696 tabanca ele geçirildi.

Operasyonlarıkoordine eden Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, operasyonları gerçekleştirenKahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınızataş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’daki maçı uluslararası medya kuruluşları manşetlerine taşıdıÖnceki Haber

Şanlıurfa’daki maçı uluslararası medya k...

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?Sonraki Haber

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar