Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Türkan Şoray Şanlıurfa’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkan Şoray Şanlıurfa’da
Abone ol
Şanlıurfa, Kültür Yolu Festivali kapsamında Hülya Koçyiğit’in ardından Türk sinemasının ”Sultan’ı” Türkan Şoray’ı da ağırladı. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen söyleşiye Şanlıurfalılar büyük ilgi gösterdi. Yeşilçam sinemasının efsane isimleri Şanlıurfa’da hayranlarıylabuluşmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da düzenlenen Kültür Yolu Festivalikapsamında Hülya Koçyiğit’in ardından Türk sinemasının ”Sultan”ıTürkan Şoray da sevenleriyle bir araya geldi. TÜRKAN ŞORAY ŞANLIURFALILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜUzun süredir Şanlıurfa’yı ziyaret etmek istediğini belirtenŞoray, konuşmasında şunları söyledi: ”Çok istediğiniz bir şey olunca insançok heyecanlanıyor. Sizlerle birlikte olmak beni çok mutlu etti. Bu şehiruygarlıkların ilk toprağı. Tarihi, insanları, yemek kültürü, her şeyiyle bizimkalbimizde, zihnimizde yer etmiş Şanlıurfa… Bu akşam dönebilirdim, dönmekistemedim. Dedim ki; ’Urfa’da kalacağım, doya doya Urfa’yı yaşamak istiyorum,insanlarıyla kucaklaşmak istiyorum.’ Size çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutluettiniz.” Şoray, bir hayranının hangi erkek başrol oyuncusuyla daha fazlaoynamak istediği sorusuna ise “Yılmaz Güney” yanıtını verdi. RETROBÜS’TEN NOSTALJİ GECESİFestival kapsamında, Harran Üniversitesi Amfi Tiyatro’dasahne alan Retrobüs, 80’li ve 90’lı yıllardan söylediği şarkılarladinleyenlerine bir müzik yolculuğu yaptırdı. Grup, nostaljik parçalarıyla büyükbeğeni topladı. ŞAİR VE SANATÇILAR BULUŞTUFestivalde ayrıca, şair Dursun Ali Erzincanlı’nın Topçu(Rabia) Meydanı’nda şiir ve ilahiler seslendirdiği program büyük ilgi gördü.Erzincanlı’nın ardından sahneye çıkan Türk halk müziği ses sanatçısı Elif Avcıile ses sanatçısı Erdal Şahin, tasavvufi türküler dinletisi sundu. KızılkoyunNekropolü’nün muhteşem atmosferinde düzenlenen “İki Mızrap Bir Ses” konseri deyoğun katılımla gerçekleşti. ZENGİN İÇERİKLİ ETKİNLİKLERFestival boyunca birçok etkinlik meraklılarıyla buluştu.”Yaşayan Miras Ustaları ile Söyleşiler” Şanlıurfa ArkeolojiMüzesi’nde düzenlenirken, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi KonferansSalonu’nda gerçekleştirilen “Belgesel Eğitim Projesi Atölye Çalışmaları”söyleşisi genç sinemacılardan büyük ilgi gördü. Tülin Kozikoğlu’nun anlatımıyla”Çocukları Nasıl Kitapsever Yaparız” konulu söyleşi ise Şanlıurfa İlHalk Kütüphanesi’nde gerçekleşti.BİHA

Yeşilçam sinemasının efsane isimleri Şanlıurfa’da hayranlarıylabuluşmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da düzenlenen Kültür Yolu Festivalikapsamında Hülya Koçyiğit’in ardından Türk sinemasının "Sultan"ıTürkan Şoray da sevenleriyle bir araya geldi.

 

Uzun süredir Şanlıurfa’yı ziyaret etmek istediğini belirtenŞoray, konuşmasında şunları söyledi: "Çok istediğiniz bir şey olunca insançok heyecanlanıyor. Sizlerle birlikte olmak beni çok mutlu etti. Bu şehiruygarlıkların ilk toprağı. Tarihi, insanları, yemek kültürü, her şeyiyle bizimkalbimizde, zihnimizde yer etmiş Şanlıurfa… Bu akşam dönebilirdim, dönmekistemedim. Dedim ki; 'Urfa’da kalacağım, doya doya Urfa’yı yaşamak istiyorum,insanlarıyla kucaklaşmak istiyorum.’ Size çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutluettiniz." Şoray, bir hayranının hangi erkek başrol oyuncusuyla daha fazlaoynamak istediği sorusuna ise “Yılmaz Güney” yanıtını verdi.

 

Festival kapsamında, Harran Üniversitesi Amfi Tiyatro’dasahne alan Retrobüs, 80’li ve 90’lı yıllardan söylediği şarkılarladinleyenlerine bir müzik yolculuğu yaptırdı. Grup, nostaljik parçalarıyla büyükbeğeni topladı.

 

Festivalde ayrıca, şair Dursun Ali Erzincanlı’nın Topçu(Rabia) Meydanı’nda şiir ve ilahiler seslendirdiği program büyük ilgi gördü.Erzincanlı’nın ardından sahneye çıkan Türk halk müziği ses sanatçısı Elif Avcıile ses sanatçısı Erdal Şahin, tasavvufi türküler dinletisi sundu. KızılkoyunNekropolü’nün muhteşem atmosferinde düzenlenen “İki Mızrap Bir Ses” konseri deyoğun katılımla gerçekleşti.

 

Festival boyunca birçok etkinlik meraklılarıyla buluştu."Yaşayan Miras Ustaları ile Söyleşiler" Şanlıurfa ArkeolojiMüzesi’nde düzenlenirken, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi KonferansSalonu’nda gerçekleştirilen “Belgesel Eğitim Projesi Atölye Çalışmaları”söyleşisi genç sinemacılardan büyük ilgi gördü. Tülin Kozikoğlu’nun anlatımıyla"Çocukları Nasıl Kitapsever Yaparız" konulu söyleşi ise Şanlıurfa İlHalk Kütüphanesi’nde gerçekleşti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den önemli duyuru!Önceki Haber

Büyükşehir’den önemli duyuru!

Federesiyonu’dan Bakan Tekin destek istediler!Sonraki Haber

Federesiyonu’dan Bakan Tekin destek iste...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar