Şanlıurfa
DOLAR32.3885
EURO34.8277
ALTIN2396.7

Urfa otogarında yoğunluk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa otogarında yoğunluk
Abone ol
Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı arifesinde bayramı ailelerinin ve yakınlarının yanında geçirmek isteyenler ile mevsimlik tarım işçileri otogarda yoğunluk oluşturdu. Bilet fiyatları geçen seneye göre artsa da otobüslerde boş koltuk kalmıyor. Şanlıurfa-İstanbul ile Şanlıurfa-İzmir arası 600 lira, Şanlıurfa-Ankara arası ise 500 lira.

ŞANLIURFA – Ramazan ayının son günü geldi çattı. Okulların da tatilolmasıyla birlikte yurt genelinde bayram tatili heyecanı başladı.

Şanlıurfa’da bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenvatandaşlar şehirlerarası otobüs terminaline akın ediyor. Valizlerini kaparakotogara gelen Urfalılar, otobüs saatinin gelmesini beklerken kalabalıklaroluşuyor.

Urfaterminalindeki yoğunluğun bir diğer nedeni de mevsimlik tarım işçileri.

Mevsimlikişlerde çalışanlar, özellikle Adana, Mersin, Antalya gibi şehirlere gitmek içinotogarda yoğunluk oluşturuyor.

Biletfiyatları ise geçen yıla oranla artmış durumda ancak talep yüksek, otobüslerdeboş koltuk neredeyse kalmıyor.

Sektöryetkilileri, terminaldeki hareketliliğin kış aylarına kadar süreceğini tahminediyor.

’ya konuşan Şanlıurfa Şehirler ArasıOtobüs Terminali görevlilerinden Hüseyin Demirparmak, şehirler arasıotobüslerin seferlerine dolu çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Hemenhemen otobüslerde boş koltuk kalmıyor. Umut ediyoruz kış aylarına kadarburadaki yoğunluk devam eder. İşlerimiz açılmaya başladı. Tabii bayram ve okultatilinden ziyade bu dönemde Antalya’ya Mersin’e Adana’ya giden çok sayıdamevsimlik işçiler de var. Bu durumlardan dolayı da burada yoğunluk yaşanıyor.”

Şehirlerarası otobüs fiyatlarının önceki seneye göre biraz attığını ifade edenDemirparmak, “Şanlıurfa-İstanbul arası 600 lira, Şanlıurfa-Ankara arası 500lira ve Şanlıurfa-İzmir arası ise 600 lira” dedi.

Şanlıurfa’danbaşka memleketlere çalışmaya gidenlerin fazlalığına dikkat çeken Demirparmak, “4kişilik bir aile otobüsle Şanlıurfa’dan İstanbul’a gitse yemeğiyle birlikte 3bin lira masrafı olur” ifadesini kullandı.

Demirparmak,turizm sezonunun da açıldığını belirterek ek seferlerin yapılmaya başlanacağınıkaydetti.

Terminal yetkililerinden İmam Bakır Alas da bayram öncesi yoğunluğuntırmandığını vurgulayarak, “Terminalden gidişlerde olduğu gibi gelişlerde deyoğunluk var. Bayramdan sonra biraz düşüşler olsa da yoğunluk devam eder” dedi.

Bilet fiyatlarınyüksek olduğunu ifade eden Alas, “Geçen yıl İstanbul-Şanlıurfa arası 500 lira ikenbu yıl 600 lira olmuş. Fiyatlar yüksek bulunsa da akaryakıt fiyatları ve diğermaliyetler ortada” diye konuştu.

Alas,mevsimlik işçilerin de otogarda yoğunluk oluşturduğunu belirterek, “Mevsimlikişçilerin çalışma sezonu da başladı. Kışın iş yok, yazın işler açılıyor.Vatandaşların önceden internetten veya buradan biletlerini almalarını tavsiyeediyoruz. Bayramda bilet sıkıntısı yaşanmaması adına vatandaşları uyarıyoruz””ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığ’da korkutan deprem!Önceki Haber

Elazığ’da korkutan deprem!

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde Onkoloji bölümü açılıyor!Sonraki Haber

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde Onkolo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar