Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Urfa’da bayram öncesi pazarda son durum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da bayram öncesi pazarda son durum
Abone ol
Bayrama iki gün kala pazar alışverişi de yapılmaya başlandı. Kimi vatandaş ve pazar esnafı fiyatları makul görüp alışverişten memnun iken, kimisi de beklediiği seviyede alışveriş yapılmamasından şikayetçi.

Ramazan Bayramına iki günkala vatandaşlar bayram alışverişine devam ediyor. Vatanadaşların bayram alışverişiçerçevesinde yolunu tuttuğu yerlerden birisi de sebze-meyve pazarları oluyor.

 

Pazar alışverişinde öncekihaftalara göre yoğunluk olduğunu savunan esnaf olsa da, kimi pazar esnafı ise, durumdanhiç memnun değil.

 

 

BİHA'ya konuşan pazar esnafından Mahmut Erbil, pazar ürünlerinden salatalığınkilosunun 15-17 lira, domatesin kilosunun 18-20, biberin de 25-30 lira olduğunusöyledi ve şöyle devam etti: “Kuru soğan pahalı diyorlar. Kuru soğanda bayramdan sonra 10 liraya kadar düşer. Çünkü yer çamurdu. Yerden çıkaramadıbir kısmını. Eski mahsul de bitti, yeni mahsul çıkacak. Şu an yer kuruduğundandolayı çıkarmaya başladılar. Bollulaşır”.

 

Fiyatların normalolduğnu savunan Erbil, “Vatandaş alıyor. Bayram için, gerçi bayrama daha 4-5gün var, ama alıyorlar. Yine de geçen haftaya göre yoğunluk var” dedi.

 

 

Fiyatların şu an genelolarak normal olduğunu, sadece patlıcanın pahalı olduğunu söyleyen Mehmet Emin Altanhanisimli bir vatandaş, şunları söyledi: “Biraz domates aldım, biraz soğan aldım,biraz da patates aldım. Henüz tam alışveriş yapmadım. Geziyorum. Nerde bütçemeuygun gelirse, alacağım. Çünkü ben emekli biriyim. Gelirim bellidir”.

 

Alışveriş için pazarınyolunu tutan Hüseyin Ablak isimli vatandaş da, biber dışında tüm ürünlerin ucuzolduğunu savunarak, “Biraz soğan pahalı. O da 15 gün sonra falan düşer. İsot daUrfa’da yakında düşer. Yani fiyatlar iyidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Pazar esnafından MehmetAli İzol ise, fiyatların yüksek oldğunu belirtti ve şunları söyledi: “Alışverişde yok. Kimse almıyor. Gelen sorup gidiyor. Kimse bir şey almıyor. Böylebakıyoruz sadece, böyle uykumuz geliyor. Hiçbir hareketlilik yok. Pazarda hiçbayram havası yok. Ama giyime oldu mu, herkes giyimi full alıyor. Ama sebzeyialmıyor kimse. Bir haftadır aldığımız malı tezgaha döküp kaldırıyoruz, döküpkaldırıyoruz. Satış yok”.

 

Fiyatların pahalıolmadığını savunan pazarcı İzol, “Salatalık 16, domates 13-15, biber 30 lira,patlıcan 20 lira. Kış olduğu halde normal bu fiyatlar bence” diye konuştu.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
45 bin öğretmen alımında mülakat sonuçları açıklandıÖnceki Haber

45 bin öğretmen alımında mülakat sonuçla...

Şanlıurfaspor’a PFDK’dan ceza!Sonraki Haber

Şanlıurfaspor’a PFDK’dan ceza!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar