Şanlıurfa
DOLAR32.6033
EURO34.759
ALTIN2493.1

Urfa'da ekmek yapımı için paket su formülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa'da ekmek yapımı için paket su formülü
Abone ol

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinin ardından kentte baş gösteren temiz su sıkıntısından fırınların Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle etkilenmediğini belirterek, “Kesinlikle şebeke suyuyla ekmek yapılmadı. Büyükşehir Belediyesinin tırlarla fırınlara dağıttığı sular ile ekmekler yapılıyor” dedi.

Şanlıurfa’da 14-15 Mart’ta yaşanan sel felaketinin ardından şebeke suyunun çamurlu gelmesiyle kentte iki gün su verilemedi. İlgili kurumların çalışmasıyla şehre su yeniden verilmeye başlasa da suyun sadece kullanım amaçlı olduğu, kesinlikle içilmemesi gerektiği açıklandı. Haliyle bu dönemde ekmek üretimini sürdüren fırınların ekmeği hangi su ile yaptığı merak konusu oldu.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi vatandaşların ekmeksiz kalmaması için fırın işletmelerine tırlarla hazır su takviyesi yaparken, Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı da ekmekler yapılırken kesinlikle şebeke suyu kullanılmadığını açıkladı.

 

BİHA’ya açıklamalarda bulunan Karaatlı, kentte sel felaketinden etkilen fırının olmadığını söyledi.

 

KARAATLI: FIRINLAR PAKET SULAR İLE EKMEK YAPIYOR

 

“Urfa’da selden etkilenen fırın yok ama depremden etkilenen 300’ün üzerinin de fırın var. 250 tanesi az hasarlı fırındı” diyen Karaatlı, toplamda 50 fırında deprem sonrası üretim yapılamadığı bilgisini verdi.

 

Sel felaketinden olumsuz etkilenen fırın bulunmadığını söyleyen Karaatlı, ekmeklerin de hazır sularla yapıldığını kaydetti. Karaatlı, şunları söyledi:

 

“Büyükşehir Belediyesinin tırlarla fırınlara dağıttığı sular vardı. Onlar ile ekmekler yapıldı. Her fırına yetecek ve insanları mağdur etmeyecek şekilde fırınlara dağıtımını yaptık. 3 gün boyunca durmadan su dağıtımı yaptık. Kesinlikle şebeke suyuyla ekmek yapılmadı. İhtiyacı olan fırınlar Büyükşehir Belediyesinin bize tahsis ettiği tırlardaki suyu alıp ekmeği öyle yapıyorlar. İçme suyu kullanılabilir hale gelene kadar hazır paket sular ile yapılacak ekmekler.”

 

FIRINCI MESUT: HALKIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETEBİLİR

 

Haliliye ilçesindeki Şimşek Kardeşler fırını çalışanı Mesut, sel felaketi yaşandıktan sonra şebeke suyu kullanmadıklarını belirtti.

 

İnsanların ekmeği gönül rahatlığıyla kullanabileceğini söyleyen Mesut, “Ekmeğin hamuruna hazır suları kullanıyoruz. Patronumuz kesinlikle şebeke suyu kullanmamıza izin vermiyor. Çayımızı, yemeğimizi, hamurumuzu yaparken hep hazır su kullanıyoruz. Halkımız gönül rahatlığıyla alıp ekmek tüketebilirler. Buraya gelen tepsilere bile lazım ederse hazır su kullanıyoruz. İkinci bir açıklamayı bekliyoruz. O açıklama gelene kadar hazır suları kullanacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Abdullah Melik CHP’den aday adayı olduÖnceki Haber

Abdullah Melik CHP’den aday adayı oldu

Faruk Günak Urfa İl Sağlık Müdürü olduSonraki Haber

Faruk Günak Urfa İl Sağlık Müdürü oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar