Şanlıurfa
DOLAR32.2115
EURO35.0416
ALTIN2516.3

Urfa’da ki hastaneler kış yoğunluğu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da ki hastaneler kış yoğunluğu!
Abone ol
Şanlıurfa’da Kış mevsimi ve havaların soğuması ile birlikte hastanelerin çocuk bölümü genellikle soğuk algınlığı şikayeti olan hastalarda dolup taşıyor.

Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla hastanelerin çocuk bölümündeki hasta sayısında ki artış dikkat çekti.

Kış mevsimi ve havaların soğuması ile birlikte Pandemi sonrasında üşütme, toplu taşıma araçları ve okul servislerinde maskesiz yolculuk, kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve teneffüslerde koşup terledikten sonra terin soğuması derken nezle, grip ve boğaz enfeksiyonları giderek arttığı görüldü.

 

‘Şikayetler arttı’

Son dönemde halsizlik, öksürük ve burun akıntısı gibi şikayetlerin arttığını vurgulayan uzmanlar “Covid-19’dan korunmak için maske, mesafe ve hijyene oldukça dikkat ediyorduk, bu hastalıktan korunurken gribal enfeksiyonlardan da korunmuştuk. Bu yıl artık Kovid-19 tedbirleri kalktı. Havalardaki ani değişiklik, sıcaklıkların azalması nedeniyle kapalı alanlarda vakit geçirme süresinin artmasıyla doğal olarak enfeksiyonlarda artış yaşıyoruz.”

Mevsimsel rahatsızlıklar ile ilgili alınacak önlemleri açıklayan Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanları  "Son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarına sıkça rastlamaktayız. Havaların soğuması nedeniyle üşütme, toplu taşıma araçları ve okul servislerinde maskesiz yolculuk, kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve teneffüslerde koşup terledikten sonra terin soğuması derken nezle, grip ve boğaz enfeksiyonları giderek artıyor. Doğru şekilde ve yeterli miktarda havalandırılmayan sınıflar da mikropların kolayca bulaş imkanı bulmasına yol açıyor" ifadelerini kullandılar.

 

Boğaz Enfeksiyonlarına Dikkat Edilmeli

Son dönemde çocuklarda sık rastlanan boğaz enfeksiyonları yüzde 90 virüslerden, yüzde 10 oranında ise halk arasında beta mikrobu olarak da bilinen A grubu beta hemolitik streptokoklar sınıfından bir bakteriden kaynaklandığını belirten uzmanlar "Yüksek ateş, boğaz ağrısı ve halsizlik şikayeti yapabilen boğaz enfeksiyonlarına basit bir sürüntü testi ile tanı konulabilir. Özellikle mevsimn geçişlerinde artan boğaz enfeksiyonlarına dikkat edilmelidir. Antibiyotik tedavisiyle kolaylıkla tedavi edilebilen boğaz enfeksiyonu, eğer gözden kaçırılır ve doğru tedavi uygulanmazsa kalp romatizması, böbrek iltihabı, eklem iltihabı gibi kronik problemlere yol açabilmektedir."dediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Bakanı Koca'dan ilaç temini açıklamasıÖnceki Haber

Sağlık Bakanı Koca'dan ilaç temini açıkl...

Şanlıurfa’da soba zehirlenmesin de iki kişi hayatını kaybetti.Sonraki Haber

Şanlıurfa’da soba zehirlenmesin de iki k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar