Şanlıurfa
DOLAR32.4871
EURO34.7092
ALTIN2406.1

Urfa’ya sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’ya sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak?
Abone ol
Şanlıurfa’da şehir hastanesinin önümüzdeki yıl açılması bekleniyor. Diğer illerde şehir hastanelerinin açılışından önceki yıllarda önemli oranda sağlık personeli ataması yapılıp, personelin kente alışmaları sağlanıyor. Urfa’da ise hala atama yapılmadı. Sağlık Bakanlığı’nın yıl içinde geniş çaplı yeni işçi alımı açıklaması ise bu alımlardan Urfa’nın ne kadar pay alacağı sorusunu akıllara getirdi. Şehir hastanesinin açılmasından önce kentte yeni sağlık personellerinin görevlendirilmesi bekleniyor.

SağlıkBakanı Fahrettin Koca'nın yeni bir açıklamasıyla gündem oluşturan SağlıkBakanlığı, 2023 yılı içinde geniş çaplı bir işçi alımı yapmayı planlıyor. BakanKoca'nın Mardin ziyareti sırasında verdiği bilgilere göre, bu işçi alımı ilanıyakın bir tarihte duyurulacak.

SağlıkBakanı Fahrettin Koca'nın ifadelerine göre, alım yapılacak pozisyonlar oldukçageniş bir yelpazeye sahip. Bu yelpaze içinde güvenlik görevlisi, temizlikpersoneli, klinik destek elemanı ve hasta karşılama ve yönlendirmegörevlisi gibi temel hastane işlevlerini destekleyecek kadrolar yeralıyor. Ayrıca hemşire, ebe, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, ATT vesekreter gibi sağlık personeli alımları da söz konusu.

Bu alımlariçin İŞKUR aracılığıyla başvuru süreci işletilecek. Sürpriz bir detay olarak,adayların herhangi bir mülakata girmeyeceği belirtildi. İlkokul mezunları dadahil olmak üzere geniş bir kesimin başvurabileceği işçi alımları, kurasistemiyle gerçekleştirilecek. Yani adaylar, başvuru sonrasında kuraçekimiyle pozisyonlara atanacaklar.

Bunlarındışında, elektrikçi, bilgisayar sistem kurulum ve bakım onarımcısı, marangoz,ısıtma ve sıhhi tesisatçı, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destekelemanı, inşaat boyacısı ve boyacı gibi farklı kadrolar için de alım yapılacak.

Şanlıurfa'daşehir hastanesinin önümüzdeki yıl açılması bekleniyor. Ancak diğer illerdeaçılışından önceki yıllarda önemli oranda sağlık personeli ataması yapılıp, okente alışmaları sağlanıyor. Şanlıurfa'da ise hala atama yapılmadı.

SağlıkBakanı Fahrettin Koca’nın yeni işçi alımına ilişkin açıklaması ise bu alımlardanUrfa’nın ne kadar pay alacağı sorusunu akıllara getirdi. Şehir hastanesininaçılmasından önce kentte çok sayıda yeni sağlık personelinin görevlendirilmesibekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enflasyon verileri açıklandıÖnceki Haber

Enflasyon verileri açıklandı

Viranşehir’in yeni kaymakamı göreve başladıSonraki Haber

Viranşehir’in yeni kaymakamı göreve başl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar