Şanlıurfa
DOLAR32.2172
EURO35.0496
ALTIN2512.9

Vali Şıldak: Şimdi Şanlıurfa zamanı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Şıldak: Şimdi Şanlıurfa zamanı!
Abone ol
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.

Bayram tatili boyunca toplam 55 bin 573 kişiyi ağırlayanGöbeklitepe’ye giden Vali Hasan Şıldak da ilginin Şanlıurfa Turizmi açısındanmemnuniyet verici olduğunu belirtti. Göbeklitepe ören yerinde verilenhizmetleri yerinde inceleyen Vali Şıldak, gezisi sırasında yaptığı açıklamada;2019 yılının ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesinden itibaren kazı çalışmalarınıngün ışığına çıkarılması ve karşılama ünitelerinin hizmete girmesiyleGöbeklitepe’nin özellikle 2024 yılında ziyaretçi sayısı bakımından patlama yaşadığınıkaydetti.

Açıklamasını sürdüren Vali Şıldak, “Turizmde beklentimiz birhayli yüksek. Şanlıurfa, başta Göbeklitepe ve ondan da önce inanç turizmininkalbi sayılan Balıklıgöl ve çevresi, Harran’daki eserler, Halfeti ve tabi kimüzelerimizin varlığıyla çok yüksek bir turizm potansiyeline sahip. Bu sene deilimiz dokuz günlük bayram tatili süresince adeta turist akınına uğradı.Aldığımız sayılar oldukça memnun edici düzeyde. Diyebilirim ki dokuz gününsonunda biz Göbeklitepe’de 60 binin üzerinde bir ziyaretçiyi görmüş olacağız.Dün de rekor seviyede bir rakam yakalandı. 14 bine yakın ziyaretçi sadeceGöbeklitepe’yi ziyaret etti. Bu Şanlıurfa için yeni sektörün gelişim rotasınınTurizm ve Kültür olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Valilik olarak büyük ihtimamgösteriyoruz. Buradaki güvenlik hizmetleri, taşıma hizmetleri, temizlik, düzenve sistematiğin oturmuş olması da memnuniyet verici. Bugün burada hizmetleriyerinde gördük ve vatandaşlarımızın geri dönüşlerini aldık. Küçük de olsamevcut aksaklıkların giderilmesi için gerekli önlemleri alacağız. Sezonun doludolu geçeceğini tahmin ediyoruz ve inşallah alacağımız yeni tedbirlerle yerlive yabancı turistler Göbeklitepe’den, Şanlıurfa’dan daha memnun ayrılacaklar.Turizm sektörünün bütün paydaşlarıyla, ilgili kurumlarımız ve belediyelerimizlede görüşerek bu tedbirleri hızlıca hayata geçireceğiz” dedi.

Yerli ve yabancı turistleri Şanlıurfa’yı görmeye davet edenVali Şıldak, Şanlıurfa’nın özellikle İlkbahar mevsiminde görülmesi gerektiğinisözlerine ekleyerek, “Özellikle bu mevsim tam Şanlıurfa zamanı. Yerli veyabancı tur acentelerini Şanlıurfa’ya davet ediyorum. Şanlıurfa lezzetleriyle,gastronomisiyle, müziğiyle, kültür eserleriyle ve turizme yönelik bütünunsurlarıyla görülmeye değer. Şimdi bunun tam zamanı, Şimdi Şanlıurfa Zamanı”ifadelerini kullandı.

Göbeklitepe incelemelerinin ardından yerli ve yabancıturistlerin bir diğer uğrak adresi olan Balıklıgöl’e giden Vali Şıldak, bölgeyigezen turistlerle de sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’dan Denizli’ye giden aile dönüş yolunda kaza geçirdiÖnceki Haber

Şanlıurfa’dan Denizli’ye giden aile dönü...

Şanlıurfa dahil 19 ilde ’Bozdoğan-25’ operasyonuSonraki Haber

Şanlıurfa dahil 19 ilde ’Bozdoğan-25’ op...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar