Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

YKS’nin ilk oturumu başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YKS’nin ilk oturumu başladı!
Abone ol
Bugün Şanlıurfa’da binlerce öğrenci üniversiteye yerleşmek için YKS sınavlarının ilk oturumu olan TYT’ye girdi. Diğer iki oturum olan AYT ile YDT ise, yarın yapılacak. Böylece adaylar, bugün ve yarın olmak üzere toplam üç oturumda ter dökecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM)tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( 2024- YKS), bugün veyarın olmak üzere üç oturum şeklinde uygulanacak.YKS’nin ilk oturumu olan Temel YeterlilikTesti (TYT) bugün milyonlarca öğrencinin katılımıyla başladı.TYT’de adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, TemelMatematik ve Fen Bilimleri testlerinde toplam 120 soru soruluyor ve 165 dakikasüre veriliyor.ŞANLIURA’DA BİNLERCE ÖĞRENCİ TER DÖKECEKŞanlıurfa’da yaklaşık 62 bin öğrenci sınava girdi. Sınav saat 10.15itibarıyla başladı. Birçok aday, sınava zamanında girmek sabahın erkensaatlerinde sınava girecek okullara gelirken, bazıları ise geç kalmamak içinkoşar adımlarla geldiler.Ancak bazı öğrenciler ise, tüm çabalara rağmen geç kalıp sınava alınmadı.Sınava giren öğrencilerle bilrikte, veliler debüyük bir heyecan yaşadılar. Evlatlarının sınavlardan iyi bir sonuç alıpistedikleri üniversite ve bölüme yerleşmeleri için dualar ettiler.DİĞER İKİ OTURUM YARIN OLACAKÖğrencilik hayatının en önemli süreci olan YKS’ninilk oturumu, bugün saat 13.00’de sona eriyor.Diğer iki oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT)ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise, yarın düzenlenecek.160 sorudan oluşan ve 180 dakika sürecek olan AYToturumu, saat 10.15’te başlayıp 13.15’te bitecek. Ssaat 15.45’te başlayıp17.45’te sona erecek YDT oturumunda ise, 80 soru sorulacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM)tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( 2024- YKS), bugün veyarın olmak üzere üç oturum şeklinde uygulanacak.

YKS’nin ilk oturumu olan Temel YeterlilikTesti (TYT) bugün milyonlarca öğrencinin katılımıyla başladı.

TYT'de adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, TemelMatematik ve Fen Bilimleri testlerinde toplam 120 soru soruluyor ve 165 dakikasüre veriliyor.

Şanlıurfa’da yaklaşık 62 bin öğrenci sınava girdi. Sınav saat 10.15itibarıyla başladı. Birçok aday, sınava zamanında girmek sabahın erkensaatlerinde sınava girecek okullara gelirken, bazıları ise geç kalmamak içinkoşar adımlarla geldiler.Ancak bazı öğrenciler ise, tüm çabalara rağmen geç kalıp sınava alınmadı.

Sınava giren öğrencilerle bilrikte, veliler debüyük bir heyecan yaşadılar. Evlatlarının sınavlardan iyi bir sonuç alıpistedikleri üniversite ve bölüme yerleşmeleri için dualar ettiler.

Öğrencilik hayatının en önemli süreci olan YKS’ninilk oturumu, bugün saat 13.00’de sona eriyor.

Diğer iki oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT)ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise, yarın düzenlenecek.

160 sorudan oluşan ve 180 dakika sürecek olan AYToturumu, saat 10.15’te başlayıp 13.15’te bitecek. Ssaat 15.45’te başlayıp17.45’te sona erecek YDT oturumunda ise, 80 soru sorulacak.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye Belediyesi ile üreten kadınların el emekleri sergilendiÖnceki Haber

Haliliye Belediyesi ile üreten kadınları...

Büyükşehir’den karantina açıklaması!Sonraki Haber

Büyükşehir’den karantina açıklaması!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar