Şanlıurfa
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Oral Çalışlar

Oral Çalışlar

Mail: [email protected]

Bir ödül gecesi

 

Berkun Oya’nın “Bir Başkadır” dizisi, içeriği ve etkili senaryosu ile yayınlandığında çok ilgi görmüştü. Türkiye’deki gösterimden iki yıl sonra ABD’den gelen ödül, dizinin uluslararası alanda da etkili olabildiğini gösterdi ve bu konunun evrenselliğini gözler önüne serdi.

Dindar-muhafazakar izleyici de laik-modernist izleyici de kendinden bir parça buldu bu dizide. Peki Amerikalılar neden ödül verecek kadar ilgilendi? "Bir Başkadır", America Abroad Media (AAM) tarafından "gösteri dünyasının gücünü kullanan başarılı uluslararası hikâye anlatıcıları" alanında ödüle layık görüldü. Ödül töreni, ABD’nin başkenti Washington’daydı.

Bu yıl onuncusu düzenlenen America Abroad Media ödülleri törenine, filmin yaratıcısı Berkun Oya, dizinin oyuncuları ve ekibi ile çok sayıda önemli davetli katıldı. Ödülün dizinin yapımcı ve yönetmeni Berkun Oya’ya verildiği törende yapılan konuşmada, sosyal dışlanmayı, ötekileştirmeyi ve kutuplaşmayı engellemek için dinlemenin önemine dikkat çekildi.

Dizinin, önyargılarımızın ötesine geçebilmemize ve yeni bir toplumsal sözleşme ile yaşayabileceğimiz bir dünyanın mümkün olabilmesine yardımcı olduğu vurgulandı. America Abroad Media Ödülleri, her yıl eserleriyle medyanın toplumu bilgilendirme, eğitme ve güçlendirme görev ve yetisine örnek teşkil eden seçkin liderlere veriliyor. America Abroad Media Ödülleri’ne, bu yıl, “Bir Başkadır” dizisinin yanı sıra Dünya İslam Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammed bin Abdülkerim El-İsa layık görüldü.

America Abroad Media Ödülleri’nin kurucusu Aaron Lobel, dizinin Amerikalılar için anlamını şöyle özetledi: “Amerikalıların ‘Bir Başkadır'dan öğreneceği çok şey var. Şu anda ABD, toplumda, politikada ve medyada yoğun bir kutuplaşma yaşıyor. “Bir Başkadır”, televizyonun toplumun farklı kesimlerinin birbirlerine karşı empati kurmasına nasıl yardımcı olabileceğinin en güzel örneğini oluşturuyor.

Amerika'nın Berkun Oya gibi yaratıcı yeteneklere ihtiyacı var ve bu yüzden kendisini ve bütün ekibi ödül gecemizde onurlandırmak istedik.” “Bir Başkadır”, 12 Kasım 2020'de gösterime girdi. Berkun Oya'nın yazıp yönettiği dizi Türkiye’de çok ilgi görmüştü. Yapımcılığı, Ali Ferhunde ve Nisan Ceren Göçen üstlenmişti.

Dizinin kurgusu Ali Aga'ya ait. Sekiz bölümden oluşan dizinin oyuncu kadrosunda, Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Defne Kayalar, Tülin Özen, Alican Yücesoy, Nesrin Cavadzade, Derya Karadaş, Bige Önal, Settar Tanrıöğen, Öner Erkan ve Gökhan Yıkılkan gibi isimler yer almıştı.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar