Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

14. Robot Yarışması Şanlıurfa’da yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14. Robot Yarışması Şanlıurfa’da yapılacak
Abone ol
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, her yıl farklı bir şehirde gerçekleştirdiği Uluslararası MEB Robot Yarışmasını bu yıl Şanlıurfa’da düzenleyecek.

Yarışmayla ülkedeki mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılması toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen ürün geliştirebilen bilimsel düşünebilen girişimci ve rekabetçi bireyle olarak yetiştirmek amaçlanıyor.
 


 

Milli Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa’nın Kurtuluşunun 100’üncü Yıldönümüne özel, her yıl farklı şehirlerde düzenlenen yarışmayı bu yıl Şanlıurfa’da düzenleyecek. 8-9 ve 10 Nisan 2020 tarihinde düzenlenecek olan yarışmayla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Ertuğrul Geçgil Başkanlığında yapılacak toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Refik Olgun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Teknik Danışmanlar, Okul Müdürleri ve Öğretmenlerin katılımıyla geçekleştirilecek.
 

Bakanlık ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenecek olan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının teması “Göbeklitepe”  ve “ Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” olarak belirlendi.

Yarışma başvuruları:

02 Ocak- 20 Mart 2020

Yarışma tarihi:

8-9-10 Nisan 2020

Yer:  11 Nisan GAP Spor Salonu

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor’da da forma giymiştiÖnceki Haber

Şanlıurfaspor’da da forma giymişti

Urfa’da gündemi meşgul eden soru!Sonraki Haber

Urfa’da gündemi meşgul eden soru!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar