Şanlıurfa
DOLAR32.392
EURO34.8283
ALTIN2434.8

Aralarında Şanlıurfa da var! Kalkan-19 operasyonunda bin 177 düzensiz göçmen yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aralarında Şanlıurfa da var! Kalkan-19 operasyonunda bin 177 düzensiz göçmen yakalandı
Abone ol
Aralarında Şanlıurfa’nın da olduğu 30 büyükşehirde gerçekleştirilen Kalkan-19 operasyonunda bin 177 düzensiz göçmen yakalandı. İl Göç İdaresi Müdürlükleri’ne teslim edilen göçmenlerin sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirdeKalkan-19 operasyonu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgiliİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından ayrıntıları paylaştı.

Göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlereyönelik, mobil göç noktası araçlarıyla gerçekleştirilen "kalkan-19"denetimlerinde bin 177 düzensiz göçmen yakalandı.

Ramazan Bayramı tatilinin ilk 5 gününde polis, jandarma vesahil güvenlik ekipleri tarafından 103'ü İstanbul'da olmak üzere 162 mobil göçnoktası araçlarıyla 30 büyükşehirde 22 bin 707 yabancının kimliklerine bakıldı.

Bunlardan bin 177'sinin düzensiz göçmen olduğu tespitedildi. İl Göç İdaresi Müdürlükleri'ne teslim edilen düzensiz göçmenlerin sınırdışı işlemleri başlatıldı.

Operasyonla ilgili yaptığı açıklamada Yerlikaya, şubilgilere yer verdi:

"Düzensiz göçle mücadelemiz bayram tatilinde dearalıksız sürüyor.

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlereyönelik, Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen “KALKAN-19”Denetimlerinde 1177 düzensiz göçmen yakalandı.

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki;

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizinher bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devamedecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeyeçalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz.

Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde (6-7-8-9-10 Nisan2024), Valiliklerimiz ve Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde; Polisimiz,Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz tarafından; 103'Ü  İstanbul’da olmak üzere 162 Mobil Göç NoktasıAraçlarıyla 30 büyükşehrimizin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde; 22 bin707 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı. Bunlardan 1177'sinin düzensiz göçmenolduğu tespit edildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresiMüdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı.

Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimlerigerçekleştiren Polisimizi, Jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum.Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da bayramda trafik çilesiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da bayramda trafik çilesi

Şanlıurfa OSB’de 12 fabrika sular altında kaldıSonraki Haber

Şanlıurfa OSB’de 12 fabrika sular altınd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar