Şanlıurfa
DOLAR32.3856
EURO34.7341
ALTIN2423.4

Bakan Tekin’den öğretmenlere alan değişikliği müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Tekin’den öğretmenlere alan değişikliği müjdesi
Abone ol
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanların alan değişikliği işlemleri için duyuru yayımlandı. Alan değişikliği için başvurular 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınacak, atama işlemleri 26 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanı YusufTekin, öğretmenlere bir müjde verdi. "Öğretmenler OdasıBuluşmaları"mızda sıkça dile getirilen bir konu da, öğretmenlerimizin"'Alan değişikliği'talebiydi." diyen Bakan Tekin, "İstişarekültürüyle şekillenen yönetim anlayışımızla çocuklarımızı geleceğe hazırlayanöğretmenlerimizin daha mutlu bir şekilde görevlerine devam etmelerini sağlamak içinburadan bir müjde vermek istiyorum: Millî Eğitim Bakanlığı olaraköğretmenlerimizin 'alan değişikliği' için başvurularını 18-22 Aralık tarihleriarasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihindegerçekleştireceğiz." açıklamasını yaptı.

"2024 Yılı AlanDeğişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Duyurusu"na göre Millî EğitimBakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenler, Öğretmenlik Alanları, Atama veDers Okutma Esasları ile ek çizelge doğrultusunda mezuniyetleri itibarıylaatanabilecekleri alanlara duyuru kapsamında alan değişikliği başvurusundabulunabilecek.

Ayrıca sınıf öğretmeniolarak görev yapmakta iken 540 saatlik "Zihin Engelliler SınıfıÖğretmenliği Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayanlar da özel eğitimalanına atanmak üzere söz konusu duyuru kapsamında başvuruda bulunabilecekler.

Alan değişikliğine bağlı yerdeğiştirme başvuruları, tercihe sunulan alanlarda il içinde yapılabilecek.

Kontenjanlar, Bakanlığınöğretmen atamasına ilişkin planlaması dikkate alınarak öğretmen ihtiyacınıkarşılamada güçlük çekilen 5 ve 6'ncı hizmet alanlarında yer alan eğitim kurumlarıarasından belirlendi.

Başvurular 18-22 Aralıktarihleri arasında MEBBİS üzerinden alınacak, atama işlemleri 26 Aralık 2023tarihinde gerçekleştirilecek.

Alan değişikliğine bağlıataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleriyarıyıl tatilinde yapılacak.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’de geleceğin yazılımcıları yetişiyorÖnceki Haber

Karaköprü’de geleceğin yazılımcıları yet...

Salep, Şanlıurfalıların soğuk kış günlerinde vazgeçilmezi olduSonraki Haber

Salep, Şanlıurfalıların soğuk kış günler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar