Şanlıurfa
DOLAR32.3813
EURO34.7345
ALTIN2435.0

Karaköprü’de geleceğin yazılımcıları yetişiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaköprü’de geleceğin yazılımcıları yetişiyor
Abone ol
Karaköprü Belediyesi, açtığı Robotik Kodlama Eğitimi’ kurslarıyla çocukların teknoloji ve yazılım dünyasına ilk adımı atmasını sağlayarak geleceğin yazılımcıları olmaları yolunda temel eğitim veriyor

 

 

Gençliğe ve eğitime önemveren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, çocukların bilim ve eğitimlegelişimine katkı sunmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da bir ilk olarak ilçeyekazandırılan Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezinde çocuklara yönelikyazılım biliminin temelini oluşturan ‘Robotik Kodlama Eğitimi’ kursu veriliyor.Bu kursla birlikte çocukların sorun çözme, takım duygusu kazanma, geliştirme,yaratıcı sanatlar ve analitik düşünme gibi pek çok alanda beceri kazanması sağlanıyor.

Hafta içi her gün sabah veöğlen seansları olmak üzere ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilenkursla birlikte çocukların geleceğin en önemli ve popüler mesleklerinden olanyazılım için temel oluşturmaları hedefleniyor. Robotik Kodlama Eğitimisayesinde gençler; algoritma oluşturmadan, 3D çizim tasarlamaya kadar, legosetleri ile programlamadan, bilgisayar kullanımına kadar birçok alanda kendinigeliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor. Blok tabanlı ve metin tabanlıkodlama eğitimi alan gençler gelecekte yazılım mühendisi olma yolunda temeleğitimleri şimdiden öğreniyor.

Kursta eğitim gören çocuklarda geleceğin en önemli mesleklerinden olacak stem ve kodlama konusunda önemlibilgiler öğrendiklerini belirterek kendilerine bu imkanları sağlayan KaraköprüBelediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Robotik Kodlama Kursu,Karaköprü Belediyesi Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi’nde hafta içi hergün sabah 09.00 – 12.00 ve öğlen 13.00 – 16.00 saatleri arasında devam ediyor.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor sürpriz peşinde!Önceki Haber

Şanlıurfaspor sürpriz peşinde!

Bakan Tekin’den öğretmenlere alan değişikliği müjdesiSonraki Haber

Bakan Tekin’den öğretmenlere alan değişi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar