Şanlıurfa
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bayram öncesi araç kiralayacaklara uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram öncesi araç kiralayacaklara uyarı
Abone ol
Bayramda şehir dışında tatile çıkmak isteyenler uygun araç kiralama şirketi aramaya başlarken vatandaşları bekleyen tehlike ise araç dolandırıcılığı. Milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı siteleri kopyalayan dolandırıcılar bu sefer araç kiralamak isteyenleri hedef alıyor. Şanlıurfa’daki sektör temsilcilerinden Bekir Yavuz, araç kiralayacak vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Ramazan Bayramı'na sayılıgünler kala tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar otomobilkiralamak için şimdiden rezervasyon yaptırmaya başladı.  Ancak, vatandaşları bekleyen tehlike ise araçkiralama dolandırıcılığı.

Fırsatçılar arabadolandırıcılığında başka boyuta geçti, türlü türlü yöntemlerle vatandaşı mağduredenlerin son oyunu pes dedirtti.

Her gün yeni yöntemlerleinsanları mağdur eden dolandırıcılar, bu sefer büyük firmaların internetsitelerini birebir kopyalayarak sahte araç kiralama siteleri açmaya başladı.Gerçek firmaların belirlediği fiyatın altında fiyat belirleyen dolandırıcılar,araç kiralamak isteyen vatandaşları ağına düşürüyor. Dolandırıcılar önce,internet sitesi üzerinden kiralık araç seçen müşterilerle WhatsApp üzerindeniletişime geçiyor. Müşteri aracını seçtikten sonra, henüz aracı teslim almadanhavale yoluyla ücreti dolandırıcının banka hesabına yatırıyor. Müşteri aracıalmaya gittiğinde ise aracı yerinde bulamıyor.

BİHA mikrofonlarınakonuşan Şanlıurfa’daki sektör temsilcilerinden Bekir Yavuz, araç kiralayacakvatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Yavuz, kurumsal araçfirmalarına ait internet sitelerine benzer, sahte araç kiralama sitelerinedikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İnternet üzerinden araçkiralarken aracı görmeden ödeme yapılmaması gerektiğini ifade eden Yavuz,şunları söyledi:

“İnternetten araçkiralama yapılabilir, ancak aracı görmeden rezervasyon yapmak risk olur.İnternet üzerinden rezervasyon yapması pek sağlıklı değil çünkü internetüzerinden dolandırıcılık daha kolay, mutlaka ofise gitmeyi öneriyorum. Sonzamanlarda bu tür dolandırıcılıklar artmıştır. İnternet üzerinden ödemeyapılmamalıdır. Araç teslim esnasında ödeme yapılmasını daha doğru olur.İnternet üzerinden kurumsal markalar taklit edilerek kiralama yapacak kişilere para tahsili yapılmaktadır. Kurumsalolamayanlara kredi kartı bilgisi vermek de doğru değil.”

Araç kiralama yapmakisteyen kişilerin dolandırılmamak adına öncelikle kurumsal markaları terciheetmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aksi halde merdiven altıtabir edilen yerlerden kiralama yapılırsa, sorun ve sıkıntı ile karşı karşıya kalınabilir. Araç kiralama yapacakkişinin mutlaka aracı görmesi gerekir, aracın periyodik bakımlarının yapılıpyapılmadığını ve aracın kaç kilometre yapmış olduğunu sormalıdır. Aracınlastiklerinin yeni olmasına dikkat edilmeli ve aracın kasko sigortasının olupolmadığı sorulmalı. Araç kazaya karışınca araç kullanıcısının şahsına düşenyükümlülüklerin öğrenmesi ve araç kazaya kaybının alınıp veya alınmayacağıbilgisinin alınması gerekir. Araç kiralama yapacak kişi dışında kimsenin aracıkullanmaması gerekir ve mümkün olduğunca yüksel model araç kiralanmalıdır.Mümkünse yüksek kilometre araçların kullanımından kaçınmalı, senet işisorulmalıdır”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ekinci personelleri ile iftarda bir araya geldiÖnceki Haber

Başkan Ekinci personelleri ile iftarda b...

Altının bayram öncesi fiyatı gerilediSonraki Haber

Altının bayram öncesi fiyatı geriledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar