Şanlıurfa
DOLAR32.4855
EURO34.9228
ALTIN2449.9

Coşkun: 27 Mayıs ve diğer tüm darbeleri kınıyor, lanetliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Coşkun: 27 Mayıs ve diğer tüm darbeleri kınıyor, lanetliyoruz
Abone ol
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, 27 Mayıs 1960 darbesinin 63. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında “27 Mayıs’ı unutmayacak, darbeci zihniyete karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) veEğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 27 Mayıs 1960 darbesinin 63. yılı münasebetiylebir mesaj yayımladı.

27 Mayıs’ı unutmayacağını söyleyen Coşkun mesajında şuifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin yakın tarihi aslında darbeler tarihidir.Millet iradesinin gasp edilmesi, çok partili hayata geçildikten sonra başlamışve neredeyse her 10 yılda tekrarlanan bir utanca dönüşmüştür. Bu utançgeleneğinin başlangıcı ise 27 Mayıs’tır. Siyasi tarihimize kara bir leke olarakgeçen darbeyle birlikte Anayasa rafa kaldırılmış, TBMM feshedilmiş, subaylardanoluşan Milli Birlik Komitesi ülke idaresini ele alarak milletin verdiği yetkiyigasp etmiştir.

Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakan Adnan Menderes vehükûmet üyeleri darbe sonucu tutuklanmıştır. Demokrat Parti milletvekilleri vebirçok üyesi de yıllar sürecek zulümlere duçar olmuşlardır. Üniversitelercuntanın hedefi olmaktan kurtulamamış, bazı üniversitelerin kapısına kilitvurulurken 147 öğretim görevlisi de ihraç edilmiştir. İhraç edilenler arasındaayrıca hâkim ve yargıçlar da vardır. Cunta sivillerin yanı sıra kendisindengörmedikleri askerleri de hedef almış, 235 general ile 3 bin 500 civarında subayemekliye sevk edilmiştir.

27 Mayıs cuntası, siyaset kurumuyla birlikte siyasiaktörleri de yok etmeyi amaçlamıştır. Adnan Menderes ve arkadaşları, acımasızişkencelerle karşı karşıya kalmış ve bir noktadan sonra intihara girişecekraddeye gelmişlerdir. İçişleri Bakanı Namık Gedik darbenin ilk kurbanıolmuştur. Cuntanın şekillendirdiği bir yargı tarafından yargılanan AdnanMenderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edilmiştir. Menderes vearkadaşları, milletin kalbinde yer edinirken idam kararlarına imza atanlar vearkasındaki cunta maşeri vicdanda mahkûm olmuş, lanetlenmiş ve isimleriylesayfaları kirletmişlerdir.

27 Mayıs darbesi, aynı zamanda siyaset kurumunu yoketmeyi ve siyasi aktörleri kontrol altında tutmayı amaçlamıştır. Cuntanın inşaettiği sistemde milli irade, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleriyleinkıtaya uğratılmıştır. Dipçiğin, postalın, üniformanın siyaset kurumuüzerindeki baskısı, 15 Temmuz darbe girişimine kadar sürmüştür.

15 Temmuz’da hem siyasi iradenin hem de aziz milletimizindirenişiyle darbecilere unutamayacakları bir ders verilmiştir. Artık 27 Mayısve takip eden cuntacıların, siyasi aktörleri Adnan Menderes’in akıbetiylekorkutmalarının yerini, 15 Temmuz cuntasının akıbetini gören darbecizihniyetlilerin yaşadığı korku almıştır. Cuntadan ümidini kesen karanlıkmihrakların terörü bir silah olarak kullanmasına da aziz milletimiz bugünekadar yol vermediği gibi bundan sonra da yol vermeyecektir.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak 27 Mayıs ve diğer tümdarbeleri kınıyor, lanetliyoruz. Merhum Başbakan Adnan Menderes vearkadaşlarıyla birlikte, başta 15 Temmuz şehitlerimizi ve darbelerin gadrineuğramış, vefat etmiş insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Türkiye’nin darbe gibikaranlık günleri bir daha yaşamamasını; mazlumların hamisi, gönül coğrafyamızınpusulası konumunu sürdürmesini temenni ediyoruz”.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da hünerli kadınlar hem üretiyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorÖnceki Haber

Şanlıurfa’da hünerli kadınlar hem üretiy...

YSK Başkanı Yener: Seçmenin ilgisi yoğun, 14 Mayıs’tan daha erken sonuçlanırSonraki Haber

YSK Başkanı Yener: Seçmenin ilgisi yoğun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar