Şanlıurfa
DOLAR32.5853
EURO35.0376
ALTIN2458.8

Şanlıurfa’da hünerli kadınlar hem üretiyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da hünerli kadınlar hem üretiyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor
Abone ol
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Karakoyunlu Kadın Destek Merkezinde el emeği göz nuru ürünleri üreterek hem sosyalleşiyor hem de aile bütçesine destek oluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez ve 13ilçenin tamamında yapılan ve kadınların hizmetine sunulan kadın destekmerkezleri adeta bir okul gibi hizmet veriyor.

Merkeze gelen kadınlar bir yandan öğrenirken diğer yandanüreterek aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kadın destekmerkezinde atık kumaşlar, ipler ve çeşitli malzemeler değerlendirilerek ortayabir obje çıkarılıyor. Usta öğreticiler tarafından gösterilen her bir detayı elemeği göz nuru ürünlere yansıtan Şanlıurfalı kadınlar destek merkezlerinievleri gibi benimsiyor.

Merkezde kapı süsünden anahtarlığa, örme çantadan bebekpatiğine kadar geniş yelpazede ürünler üreten kadınlar, evlerinde de bu işidevam ettirebiliyor. Sipariş alarak üretimini evde de sürdüren kadınlar ileridekendilerine ait işyeri açma hayali kuruyor.

Daha önceleri evlerinden dışarıya çıkmadıklarını aktaranŞanlıurfalı kadınlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu kadındestek merkezleri sayesinde hem sosyal hayata katıldıklarını hem de çeşitliürünleri üreterek stres attıklarını aktardılar.

El sanatları Uzman Öğreticisi Naime Yavuz ise her sabahkursiyerlerin gelerek bu merkezde iğne oyası, bez bebek, çanta toka gibiürünleri yaptıklarını belirterek kadınlara verilen desteklerden ötürü ŞanlıurfaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu: Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğimÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu: Hiçbir kadını bir erkeğe m...

Coşkun: 27 Mayıs ve diğer tüm darbeleri kınıyor, lanetliyoruzSonraki Haber

Coşkun: 27 Mayıs ve diğer tüm darbeleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar