Şanlıurfa
DOLAR32.7934
EURO35.1819
ALTIN2449.2

Deprem bölgesi için borç yapılandırma kararı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem bölgesi için borç yapılandırma kararı
Abone ol
6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 5 ilde, vergi mükelleflerinin borçları, mücbir sebep kapsamında yeniden yapılandırıldı. Bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuruldu. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş,Malatya illeri ile Gaziantep iline bağlı İslahiye ve Nurdağı ilçelerindekivergi mükellefleri, ’mücbir sebep’ kapsamında değerlendirildi.Bu doğrultuda, mükelleflerinborçları için başvurular ile peşin ödeme dahil olmak üzere ilk taksit ödemeleri31 Aralık 2024 Salı gününe kadar uzatıldı.Mücbir sebep hali nedeniyle 6 Şubat 2023 ila 31 Ağustos2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerden birincisinin ödemesüresi, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ay olarak belirlendi.Mücbir sebep durumu nedeniyle, 6 Şubat 2023 ile 31Ağustos 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerden birincisininödeme süresi, mücbir sebep durumunun sona erdiği tarihi izleyen ay olarakbelirlendi. Ayrıca, sonraki taksitlerin ödeme süreleri de bu ayı takip edenaylık dönemler halinde azami on iki aya kadar uzatıldı.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş,Malatya illeri ile Gaziantep iline bağlı İslahiye ve Nurdağı ilçelerindekivergi mükellefleri, 'mücbir sebep' kapsamında değerlendirildi.

Bu doğrultuda, mükelleflerinborçları için başvurular ile peşin ödeme dahil olmak üzere ilk taksit ödemeleri31 Aralık 2024 Salı gününe kadar uzatıldı.

Mücbir sebep hali nedeniyle 6 Şubat 2023 ila 31 Ağustos2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerden birincisinin ödemesüresi, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ay olarak belirlendi.

Mücbir sebep durumu nedeniyle, 6 Şubat 2023 ile 31Ağustos 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerden birincisininödeme süresi, mücbir sebep durumunun sona erdiği tarihi izleyen ay olarakbelirlendi. Ayrıca, sonraki taksitlerin ödeme süreleri de bu ayı takip edenaylık dönemler halinde azami on iki aya kadar uzatıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hilvan’da 124 yaşındaki dedeye ziyaretÖnceki Haber

Hilvan’da 124 yaşındaki dedeye ziyaret

Bakan Ersoy: Şanlıurfa şu anda dünya Neolitik Çağ araştırmalarının da merkezidirSonraki Haber

Bakan Ersoy: Şanlıurfa şu anda dünya Neo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar