Şanlıurfa
DOLAR32.5829
EURO35.0167
ALTIN2461.1

Doktor Dinçer otizm bozukluğuna dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doktor Dinçer otizm bozukluğuna dikkat çekti
Abone ol
Her yıl 2 Nisan otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara dikkat çekmek için “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak kutlanır. Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda otizmde erken tanı ve erken tedavinin önemine değinen Uzm. Dr. Mustafa Dinçer, bunun sorunun gidişatını değiştiren en önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

2 Nisangünü BirleşmişMilletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgilisorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilanedilmişti. Bu şekilde dünyada otizmle ilgiliaraştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve erkenteşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmekte.

 

Konuylailgili açıklamalarda bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma HastanesiÇocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Mustafa Dinçer, ailelerin başta kendiçocukları olmak üzere belirtileri tanıyarak erken dönemde tanı konulmasınısağlamalarının, farkındalığın önemli bir boyutu olduğuna dikkat çekti.

 

Ailelerininbu hastalıkla savaşan otizmli çocuklarının yanında durmalarının öneminivurgulayan Dr. Dinçer, “Ne yazık ki toplumumuzda birçok insan otizm spektrumbozukluğu hakkında oldukça yanlış ya da eksik bilgilere sahiptir. Ancak,otizmli bireylerle ilgili doğru bilgiler edinerek, böylece onların nelerhissettiğini tahmin etmek ve onlara destek olabilmek önemlidir. Hem kendifarkındalığınızı hem de toplumun farkındalığını arttırmak için yapılabilecekbirçok şey vardır. Ülkemizde otizm farkındalığını artırmak, otizmli bireylerineğitim, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata tam katılımlarının sağlanması içinçeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından tüm yurt genelindeçeşitli farkındalık faaliyetleri düzenlenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Çocukhaklarını savunmanın herkesin görevi olduğuna değinen uzman doktor, otizmlibireylerle zaman geçirmenin, etkinliklerine katılıp onlara destek olmanın hem büyüklerhem de çocuklar için önemli bir gelişim imkânı sunduğunu kaydetti.

 

 BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harran Üniversitesi’nden yüz yüze eğitimle ilgili açıklama geldiÖnceki Haber

Harran Üniversitesi’nden yüz yüze eğitim...

Şanlıurfaspor zorlu İzmir deplasmanındaSonraki Haber

Şanlıurfaspor zorlu İzmir deplasmanında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar