Şanlıurfa
DOLAR32.3745
EURO34.9788
ALTIN2325.5

Ethemoğlu: Erken tanıyla tedavisine başlanan MS hastalarında daha iyi sonuçlar alıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ethemoğlu: Erken tanıyla tedavisine başlanan MS hastalarında daha iyi sonuçlar alıyoruz
Abone ol
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu, MS hastalığının tedavisi ile ilgili son dönemlerde güzel gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, özellikle erken tanıyla tedavisine başlanan MS hastalarında güzel sonuçlar aldıklarını kaydetti

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 2015yılından itibaren hizmet veren Multiple Skleroz (MS) ve DemiyelinizanHastalıkları Polikliniği vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim DalıBaşkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu poliklinikte deneyimli bir ekip ile hizmetverirken özellikle MS hastaları ile ilgili yaptıkları başarılı tedaviler vealınan sonuçlarla dikkat çekiyor.

30 Mayıs ‘Dünya MS Farkındalık Günü’ dolayısıyla MShastalığı ile ilgili bir açıklama yapan Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu, bu hastalığınortaya çıkma durumu, tanı ve tedavisi ile ilgili bilgiler verirken hastalıklailgili tıp dünyasındaki gelişmelerden de bahsetti.

Doç. Dr. Ethemoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“MS hastalığı, beyin, beyinciği ve omuriliği etkileyen veataklarla seyreden bir hastalıktır. Özellikle 20-40 yaş arası ve daha çokkadınlarda görülmektedir. Travma sonrası genç hastalarda görülen en sıkengellilik sebebidir. Hastalığın iyi seyretmesinde ve engelliliğin gecikmesiveya önlenmesinde en önemli faktörlerden biride erken tanı ve tedavidir.

Dünyada MS tedavisi ile ilgili son yıllarda çok güzelgelişmeler yaşanmaktadır. Her geçen gün yeni bir ilaç MS tedavisi için onayalmaktadır. Ülkemizde de MS tedavisinde kullanılan ilaçların büyük bir kısmıonay almıştır ve kullanılmaktadır.

Polikliniğimiz hizmet vermeye ilk başladığında MShastalarının düzenli takibe gidecekleri bir merkez olmadığı için şehir dışınagittiklerini gördüm. Hastaları bilgilendirme çalışmalarımız sonrasında sadeceilimizdeki MS hastalarımız değil yakın illerdeki MS hastaları da tarafımızcatakip edilmeye başlamıştır. Düzenli olarak bir MS uzmanın tarafından takipedilmek hasta gelişebilecek kötüleşmenin daha erken fark edilmesini, en uygunzamanda tedavi değişimi yapılabilmesini ve hastalığa bağlı gelişebilecek başkasorunlarının fark edilip, müdahale edilmesi sağlamaktadır. Özellikle erken tanıkoyduğumuz ve tedaviye başladığımız hastalarda daha iyi sonuçlar eldeetmektedir ve çoğu normal hayatına devam edebilmektedir.

30 Mayıs Dünya MS Farkındalık Günü’nde bir kez dahahastalarımıza artık MS hastalığının tedavisi olmayan ve hayata ümitsizlik ilebakacağınız bir hastalık olmaktan çıktığını hatırlatmak istiyorum. MS tedavindeyaşanan olumlu gelişmeler geleceğe umutla bakmamıza neden olmaktadır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’nın nisanda ihracatı arttı ithalatı azaldıÖnceki Haber

Urfa’nın nisanda ihracatı arttı ithalatı...

Urfa’da hazine arazilerinin kiralanmasıyla ilgili çiftçilere uyarıSonraki Haber

Urfa’da hazine arazilerinin kiralanmasıy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar