Şanlıurfa
DOLAR32.294
EURO34.9643
ALTIN2447.9

İnşaat işçilerinin mağduriyetlerini gündeme getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnşaat işçilerinin mağduriyetlerini gündeme getirdi
Abone ol
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yaşanan depremden sonra durdurulan inşaatlar ve meydana gelen mağduriyetleri gündeme getirdi.

Her hafta cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın birsorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İlBaşkanı Emin Özaslan, bu hafta ise yaşanan depremden sonra durdurulan inşaatlarve meydana gelen mağduriyetleri dile getirdi.

Şanlıurfa'da durdurulan inşaatlardan dolayı mağdur olanişçi ve işverenleri ziyaret eden Özaslan, yaşanılan mağduriyetleri dinlediktensonra "HÜDA PAR olarak bu hafta deprem sonrası Şanlıurfa'da durdurulaninşaatlar ve buna bağlı yaşanılan mağduriyetleri dile getireceğiz"diyerek, soruna dikkat çekti.

Mağduriyetlerini dile getiren işçiler;

"Ben kalıpçıyım. Depremden bu yana bütün işlerdurdurulmuş, evine ekmek götürmek zorunda kalan işçilerin hepsi mağdur. Kalıpçıolarak, demirci olarak hepimiz mağduruz."

"Depremden bu yana bütün işçiler mağdur.Şanlıurfa'da 150 bin inşaat işçisi şu anda mağdur durumda. 18 tane işçim var.Bunlardan 4 tanesi kiracı. Evimize ekmek götüremiyoruz. Ramazan geldi, bayramgeldi. Babaların yüzünü çocuklarına ve eşlerine karşı daha da yere eğmeyinlütfen. Siz büyüklerimizden ricamız; lütfen bunu görmezden gelmeyin. Babalarevlatlarına ekmek götüremeyecek duruma gelmiştir. 2 aydır çok mağduruz. Lütfenbuna bir an önce bir çözüm bulun."

"2 aydır binlerce işçi Şanlıurfa olarak, işsiz. Bizebu konuda yardımcı olmanızı rica ediyoruz" diyerek mağduriyetlerini dilegetirdiler.

Durumdan şikâyetçi olan bir işveren ise "Bütünişçilerimiz çekip gitti. Hep Ankara'ya gittiler, İstanbul'a gittiler. Bizmağdur olduk. Söz verdiğimiz insanlara, sattığımız dairelerin teslimi içinsözümüzü yerine getiremiyoruz. Ne oldu! Gecikmeden dolayı hiç kimseye sözümüzüyerine getiremedik. Bizim tek ricamız, şu an işlerin hemen başlamasıdır" diyerekşikâyetini dile getirdi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan "Hepberaber gördük, izledik. Şanlıurfa'da inşaatlar durdurulduğu için sektöre bağlıişsizlik had safhaya ulaşmış, öbür taraftan konut arzında da tabi ki problemortaya çıktı. Şimdi yapılması gereken şey şu; ilgili kurumlar koordineli birşekilde çalışacaklar, hızlı bir şekilde hareket edip bürokratik işlemlere hızkazandıracaklar ve inşaatlar kaldığı yerden tekrar devam etmeli. Bu karar biran önce alınmalı. Öbür taraftan, belediyeler topu taca atmadan elini taşınaltına koymalı, hızlıca hareket edip yeni temel atılacak yapılar için bir anönce izin vermelidirler. Bu konuda belediyeler topu taca atıyorlar. Çevreillerde bu izinler verildiği halde neden sadece Şanlıurfa bekliyor.Şanlıurfa'nın suçu ne?

Özaslan son olarak "Urfa'nın hâlihazırdaki 13milletvekilini görürseniz, onlara deyin ki; Şanlıurfa’nın böyle bir sorunu var.Belki harekete geçerler..! Takdiri ise halkımıza bırakıyoruz" diyerekmilletvekillerine de göndermede bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afet sonrası oluşan “Ruhsal travma” doğal olarak nasıl atlatılır?Önceki Haber

Afet sonrası oluşan “Ruhsal travma” doğa...

Vali Ayhan selden etkilenen Karşıyaka Mahallesinde incelemelerde bulunduSonraki Haber

Vali Ayhan selden etkilenen Karşıyaka Ma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar