Şanlıurfa
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

Kadınlarımız ile başarıya koşacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlarımız ile başarıya koşacağız
Abone ol
Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Kadınlar ile bir toplumun başarıya ulaşacağını söyleyen Başkan Celep, kadınların daha çok siyasette,sivil toplum örgütlerinde ,sporda ve tüm hayatın alanlarında yer alması gerektiğini belirtti.

Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep 8 Mart Dünya Kadınlar günü için yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi ;Çalışma hayatında kadına ikincil görevleri uygun görerek, erkeklerle eşit şartlarda yarışmalarına imkan vermemenin, üst düzey pozisyonları “erkek egemen” anlayışla tasarlamanın ve buna göre konumlandırmanın çağın vebası olduğunu belirtti.

Celep , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de günlük yaşamın her alanında sorunlarla yüz yüze bırakıldığını, kimi zaman adeta sorunun kaynağı olarak görüldüğünü ve toplumda erkeklerle eşit konuma ulaşmasının engellendiğini ifade etti.

Yüzyıllar geçse dahi kadın algısında olumlu yöne seyreden yavaş bir değişimin söz konusu olduğunu belirten Hüseyin Celep , toplumun bazı kesimleri tarafından ikinci derece sınıfsal konumda görülen kadının üretime katılmasının, bilgisini emeği, beceri ve tecrübesiyle yoğurmasının ülkenin gelişimine değer katacağını vurguladı.

Kadınların çalışma hayatının asli unsurunun yükünü omuzlayan kesimi olduğuna işaret eden Celep, “Kadını devre dışı bırakarak, onu hem çalışma hayatından hem de toplumsal ve sosyal hayattan uzak tutarak ya da kayıt dışı çalıştırarak, çalışma hayatında kadına ikincil görevleri uygun görerek, erkeklerle eşit şartlarda yarışmalarına imkan vermemek, üst düzey pozisyonları ‘erkek egemen’ anlayışla tasarlamak ve buna göre konumlandırmak çağımızın adeta vebasıdır.” ifadesini kullandı.

Hüseyin Celep, TÜİK verilerine göre, kadınlarda işsizlik oranının yüzde 14, erkeklerde yüzde 9,9 olduğunu, erkeklerde istihdam oranının yüzde 64,3, kadınlarda ise yüzde 29,4 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Kadınların sivil toplum kuruluşlarının yönetim mekanizmalarında aktif olarak yer alması gerektiğini belirten Celep, siyasette de kadınların temsil düzeyinin çok düşük olduğu ifade etti.

– “Kadın cinayetlerini önlemenin yolu toplumu eğitmekten geçer”

Celep, kadınların en önemli sorunlarından birisinin kadına yönelik şiddet olduğunu vurgulayarak, “Kadın cinayetlerini önlemenin, kadına yönelik şiddetle mücadele etmenin en etkin yolu toplumu eğitmekten, bilinçlendirmekten ve farkındalık oluşturmaktan geçer.” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layık gördüğü kadınlar için yaptıklarına minnettar olduklarını kaydeden Celep, Türk kadınının tarihin her evresinde akışı değiştirdiğini, önemli başarılara imza atılmasında öncü rol üstlendiğini aktardı.

Hüseyin Celep, “Eski Türklerde kadınlar konum olarak üst düzeydeydi. Kadınlar üretimde aktif olarak yer alırlardı, çok eşli evlilikler yapılmazdı, hatunlar devlet işlerinde söz sahibiydi. Tarihimiz, Türk kadınlarının kahramanlık öyküleriyle bezenmiştir. Topraklarımızın vatan yapılmasında, bayrağımızın göklerde anlı şanlı dalgalanmasında Türk kadınının yeri yadsınamaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Celep, Türk tarihi boyunca eğitimde, bilimde, kültür ve sanatta, sporda ve daha birçok alanda gösterdiği başarılardan dolayı adından söz ettiren kadınlara da şükranlarını iletti.


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da traktör hırsızlık seveni!Önceki Haber

Şanlıurfa’da traktör hırsızlık seveni!

6 Şubat’ta hepimiz kâbus gibi bir sabaha uyandık.Sonraki Haber

6 Şubat’ta hepimiz kâbus gibi bir sabaha...

Haber Yorumları

  • Sendika sekreteri17-03-2023 21:10

    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, çalışma hayatında kadına ikincil görevleri uygun görerek, erkeklerle eşit şartlarda yarışmalarına imkan vermemenin, üst düzey pozisyonları "erkek egemen" anlayışla tasarlamanın ve buna göre konumlandırmanın çağın vebası olduğunu belirtti. Türk Eğitim Sen Genel Başkanının açıklamasını bu kişi alıp kopyalamış. Lütfen kaldırın

  • Ali Veli17-03-2023 21:07

    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, çalışma hayatında kadına ikincil görevleri uygun görerek, erkeklerle eşit şartlarda yarışmalarına imkan vermemenin, üst düzey pozisyonları "erkek egemen" anlayışla tasarlamanın ve buna göre konumlandırmanın çağın vebası olduğunu belirtti.

  • Murat17-03-2023 21:06

    Ya bu adamın konseyi yok.. gençlik derneği.. özellikle uluslararası diyor kendini büyük göstermek için.. eğitimi ilk okul. Bu açıklama İnternetten başkasına aittir..

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar