Şanlıurfa
DOLAR32.3879
EURO34.8232
ALTIN2441.8

Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?
Abone ol
Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatilin ardından gözler Kurban Bayramına çevrildi. Diyanet’in takvimine göre yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı haziran ayı içerisinde idrak edilecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? İşte Diyanet takvimine göre 2024 Kurban Bayramı tarihi...

2024Kurban Bayramı takvimi şimdiden tatil planı yapmak isteyen vatandaşların merakettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Dört gün sürecek olan KurbanBayramı bu yıl haziran ayına denk geliyor.

KurbanBayramı’nın başlangıcı 2024’te haziran ayının ortasına denk gelecek.

KurbanBayramı arifesi dolayısıyla 15 Haziran Cumartesi günü yarım gün mesaiyapılacak. Bayram kapsayan 16, 17, 18 ve 19 Haziran resmi tatil olacak.

 

Sözlükteyaklaşmak, Allah’a (c.c.) yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelenkurban, dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek içinibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarakkesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban Bayramı’nda kesilenkurbana "udhiyye", hacda kesilen kurbana ise "hedy" denir.Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin,İlâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenâb-ı Hakkayaklaşmakta, hem de maddî durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurbankesemeyenlere yardımda bulunmaktadır. Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık vehalka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir Müslümanın bütünvarlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun birnişanesidir.

Mezheplerinçoğuna göre, udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid,1/429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur(Merğinânî, el-Hidâye, 8/146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- Müslümantoplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarakasırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yertutmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkçılıkta av sezonu yarın sona eriyorÖnceki Haber

Balıkçılıkta av sezonu yarın sona eriyor

Şanlıurfa’da ilk üç ayda 18 işçi cinayetiSonraki Haber

Şanlıurfa’da ilk üç ayda 18 işçi cinayet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar