Şanlıurfa
DOLAR32.3725
EURO34.9778
ALTIN2325.5

Mustafa Desteci Urfa'ya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafa Desteci Urfa'ya geldi
Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, selin vurduğu Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu. Sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiği Abide Kavşağı’nda açıklamalarda bulunan Destici, “En büyük üzüntümüz kaybettiğimiz 18 insanımız. Keşke bu tür tedbirler daha önce alınabilseydi, bu altgeçitlere araçların girmesine müsaade edilmemiş olsaydı ya da farklı noktalarda farklı tedbirler alınsaydı bu insanlarımız kaybedilmeseydi hepimiz daha mutlu olurduk” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu.

 

Sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği Abide Kavşağı’nda açıklamalarda bulunan Destici, Şanlıurfa’da bir yılda yağacak yağışın birkaç günde yağdığını, bunun da sel felaketlerine neden olduğunu hatırlattı. Destici, felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

 

Destici, devletin tüm kurumlarıyla sahada tedbirleri aldığını belirterek, “Bugün de yağış var. Burada alt geçitlere girişler de kapatılmış. Bu tedbirlerden sonra bir daha can kaybı yaşamayız diye ümit ediyorum. Uçakta gelirken araziye de baktım. Arazinin önemli bir kısmı yağış alıyor fakat arazide hasar gören bölgeler var ama genel olarak baktığımızda o yağmurun da bir rahmet olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Özellikle Şanlıurfa fıstık, zeytin bölgesi bir yönüyle, bunlara faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. Buğday, pamuk başta zarar görmüş gibi gözüküyor ama bunlar daha sonra faydaya da dönecektir özellikle yer altı sularının zenginliği açısından. Bütün bunlar ölen canlarımızı geri getirmiyor. En büyük üzüntümüz kaybettiğimiz 18 insanımız. Keşke bu tür tedbirler daha önce alınabilseydi, bu altgeçitlere araçların girmesine müsaade edilmemiş olsaydı ya da farklı noktalarda farklı tedbirler alınsaydı bu insanlarımız kaybedilmeseydi hepimiz daha mutlu olurduk. Allah ölenlerimizi rahmet eylesin” diye konuştu.

BEYAZGÜL: KARAKOYUN VE ABİDE KAVŞAĞI’NDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de Abide Kavşağı’na gelerek Mustafa Destici’ye ‘hoş geldiniz’ dedi.

Dün gece kentte etkili olan sağanak yağışta tüm ekiplerin sahada teyakkuz halinde olduğunu vurgulayan Beyazgül, “Bütün ekiplerimizle dereleri kontrol ettik, su seviyelerine baktık, bütün kritik noktalarımızı denetledik, baktık, ekiplerimiz sabaha kadar durmadılar, çalıştılar, bugün böyle güzel bir güne çıktık. Şimdi Abide Kavşağı’ndayız, Mustafa beye hoş geldin demek için buradaydım” dedi.

Karakoyun deresindeki ve Abide Kavşağı’ndaki temizlik çalışmaları tamamlanın tamamlandığı bilgisini veren Beyazgül, “Karakoyunda sadece bodrum katlara giriliyor şu anda, bodrum katlarda temizlikler yapılıyor, bugün de devam edecek. Orası da tamamen bittikten sonra normale kısa sürede dönmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

“KİMİN ZAMANINDA YAPILMIŞSA YAPILMIŞ, BENİMLE ALAKASI YOK”

Öte yandan Beyazgül, Abide Kavşağı’nda sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiği alt geçidin Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yapıldığını belirterek, kendisinin döneminde yapılmış gibi anlatılmasına tepki gösterdi.  Kendilerinin kavşaktaki üst geçidi yaptıklarını hatırlatan Beyazgül, “Burada bizim yaptığımız yapı şu yukarıdaki üst geçidi yaptık. Biz bunu yapmışken 11 yıl evvel Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yapılan alt geçit de bu, o dönem bağımsız mıydı veyahut da AK Parti dönemindeydi bilemiyorum, alt geçit de bu. Kimin zamanında yapılmışsa yapılmış ama benimle alakası yok. Niye benimle alaka kurmak istiyorlar? O gün bizim canlarımız suyun içindeyken iki itfaiye erimizi gönderdim, itfaiye erlerimiz alabora oldu suda, o endişeyle şahsıma saldırılar yapılıyor, aynı şekilde Abide Kavşağı ile ilgili yakıştırmalar yapılıyor. Ben bunları milletimin vicdanına yönlendiriyorum. Millet her şeyi görüyor, Urfa halkı her şeyi görüyor, Bizim sabahlara kadar çalıştığımızı herkes görüyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da istinat duvarı çöktüÖnceki Haber

Urfa’da istinat duvarı çöktü

Urfa’da vatandaşlar su için kuyruğa girdiSonraki Haber

Urfa’da vatandaşlar su için kuyruğa gird...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar