Şanlıurfa
DOLAR32.4953
EURO34.5894
ALTIN2472.8

Nöroloji Uzmanı Dr. Tunç, vertigo ile ilgili uyarılarda bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nöroloji Uzmanı Dr. Tunç, vertigo ile ilgili uyarılarda bulundu
Abone ol
Mehmet Akif inan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Nöroloji Uzmanı Doktor Zeynal Tunç, vertigo hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Nöroloji Uzmanı Doktor ZeynalTunç, vertigonun sıklıkla karşılaşılan bir durum olduğunu dile getirerek,“Nöroloji ve KBB polikliniklerine en sık başvuru nedenlerinden birisi başdönmesidir. Vertigo; insanlara kendisinin veya çevresinin döndüğünü hissettirenbir rahatsızlıktır. Kişinin günlük yaşamını olumsuz olarak etkiler ve günlükaktivitelerini yapmasına imkân tanımaz” dedi.

Vertigonun, genellikle dış,orta ve iç kulak hastalıklarının, merkezi sinir sistemi, kalp ve damar sistemiya da metabolizma hastalıklarının sonucunda görülen bir rahatsızlık olduğunubelirten Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

“Baş dönmesinin en önemlitemel nedenlerinden biri benign pozisyonel vertigodur. Bu durumda hasta geneldesabahları yataktan kalkarken şiddetli bir baş dönmesi hisseder ve âdeta duvaraçarpar gibi bir his olur ve tekrar yatar bu şikâyetle bize başvurur. Bu tür başdönmesi olan hastaları muayene ederken göz hareketlerine bakarız. Gözhareketleri neticesinde bazı manevralar yaparız ve bu manevralar neticesinde sorununne olduğunu tespit edip yüzde 90 bir tedavi şansı sağlamış oluruz. Kısacasöylemek gerekirse Vertigo ilaç tedavisinden ziyade manevra ile düzelen birrahatsızlıktır. Vertigo durumu soğuk algınlığı, tümörler veya enfeksiyon gibifarklı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkıyorsa, altta yatan hastalığa göreilaç veya farklı bir tedavi yöntemi önerebilir.”

Vertigo, iç kulakta yer alankristallerin yer değiştirmesi ile meydana gelebileceği gibi stres, travma,psikolojik sorunlar veya altta yatan bir hastalığa bağlı olarak dagelişebildiğini söyleyen Tunç, “Depremden dolayı baş dönmesi tetiklenenhastalarda var.  Bunların bazıları dahaönce vertigosu olan hastalar, bazılarıysa stresin ve anksiyetenin,  kaygının yol açtığı baş dönmesi hissi olanhastalardır. Bu tür hastalarında yine nörolojik ve kulakla ilgili muayeneleriniyaparak müdahale edilmesi gereken bir şey var mı ona bakıyoruz.  Bu şikâyet ile başvuran hastalara özelliklebol su içilmesini ve ani hareketlerden kaçınılmasını öneriyoruz, bazen ilaçtedavisi de vermek gerekebiliyor” dedi.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçakale’de larva ilaçlama çalışmaları başlatıldıÖnceki Haber

Akçakale’de larva ilaçlama çalışmaları...

Ekonomik güven endeksi verileri açıklandıSonraki Haber

Ekonomik güven endeksi verileri açıkland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar