Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Öcalan’dan Birecik-Halfeti yolu için önerge

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öcalan’dan Birecik-Halfeti yolu için önerge
Abone ol
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Birecik-Halfeti arasındaki yolu meclis gündemine taşıdı. Öcalan, heyelan nedeniyle uzun süredir kapalı olan yolla ilgili soru önergesi verdi.

ANKARA-HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Birecik-Halfeti arasındaki yolu meclis gündemine taşıdı. Öcalan, heyelan nedeniyle uzun süredir kapalı olan yolla ilgili soru önergesi verdi.

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde meydana gelen heyelan ve kapanan yol, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı.

Düşen kayalar nedeniyle uzun süredir kapalı olan yolla ilgili sorular soran Öcalan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak sorulan sorulara yanıt vermesini talep etti.

‘MAĞDURİYET DOĞUYOR’

Verdiği önergede insanların mağdur olduğunu belirten Ömer Öcalan, “Şanlıurfa’nın Birecik ilçesini Halfeti ilçesine bağlayan yolun, yolu kapatan kayalıklar ve devam eden heyelan riski nedeniyle uzun bir süredir ulaşıma kapalı olduğu bilinmektedir. Ulaşım yolunun kapalı olması, vatandaşlar açısından uzun süredir mağduriyetler yaratmakta; vatandaşlar evlerine dahi ulaşmakta sorunlar yaşamaktadırlar. Yanı sıra, kapalı olan yol sebebiyle diğer hatlarda yaşanan yoğunluk çokça kazaya sebep olmaktadır” diye konuştu.

Öcalan önergesinde şu sorunların yanıtlanmasını istedi:

  1. Bahsi geçen yolun ıslahı için bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? Yürütülüyorsa, bu çalışmalar ne aşamadadır?
  2. Bakanlığınız dışında, yol ıslahı için hangi kurum ya da kurumlar çalışma yürütmektedir? Bu çalışmalar ne aşamadadır?
  3. Yol ıslah çalışmalarının ne kadar sürede tamamlanması planlanmaktadır?
  4. Bahsi geçen yol sebebiyle vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye yönelik bugüne kadar ne tür çalışmalar yürütülmüştür?
  5. Vatandaşların mağduriyetlerinin ne kadar sürede giderilmesi planlanmaktadır?
  6. Bahsi geçen yol sebebiyle bugüne kadar yaşanan trafik kazası sayısı nedir? Bu kazaların kaçı ölümlü kaza olarak sonuçlanmıştır?

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göbeklitepe, yurt dışı uçuşlarında yer alacakÖnceki Haber

Göbeklitepe, yurt dışı uçuşlarında yer...

Şanlıurfa-İzmir uçuşları yarın başlayacak mı?Sonraki Haber

Şanlıurfa-İzmir uçuşları yarın başlayaca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar