Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Şanlıurfa-İzmir uçuşları yarın başlayacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa-İzmir uçuşları yarın başlayacak mı?
Abone ol
Şanlıurfa'da gün be gün artan uçuş seferleriyle ilgili harekete geçilirken, 18 Haziran'da Şanlıurfa-İzmir seferlerinin başlayacağı açıklanmıştı. Merakla beklenen seferin açılışına son bir gün kalırken, gözler artık saatlere çevrildi.

Şanlıurfa'da her geçen gün baş gösteren 'uçuş' sorunları, kangrenleşmeye başladı.

Kış mevsiminde yoğun sis nedeniyle yaşanılan aksama ve rötarların yaz sezonunda da devam etmesi, vatandaşı çileden çıkardı.

Hemen hemen her gün GAP Havalimanı'nda uçuşlarla ilgili sorunlar yaşanırken, kentin en büyük eksiği olarak da Şanlıurfa-İzmir direk uçuşlarının olmaması görünüyordu.

Kentin hem ekonomisine hem de turizmine balta vuran uçuşlarla ilgili yerel yöneticiler de harekete geçse de, bir sonuca varılamıyordu.

HEM RÖTARLI, HEM AKTARMALI

Özellikle 2019'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Göbeklitepe Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından, kentte yaşanan turist akını sonrası uçuşlardaki sorunlar, gözler önüne serildi.

Rötarlı ve aktarmalı uçuşlar, yerli ve yabancı turistlerin tarihi mabedi görmek için kente gelmesine adeta taş koyuyordu.

İLK MÜJDEYİ AYCI VERDİ

Sık sık gündeme gelen uçuş sorunu sonrası Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, katıldığı bir programda Şanlıurfa'daki uçak seferlerine ilişkin de müjdeyi vermişti.

Aycı, Göbeklitepe Yılı nedeniyle Urfa'ya ilave uçuşu ekleneceğini ve bunun yanı sıra Şanlıurfa-İzmir uçuşlarının da başlayacağını duyurdu.

CEVHERİ VE BEYAZGÜL, NET TARİHİ VERDİ

Aycı'nın bu açıklaması sonrası gözler verilecek tarihe çevrilirken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise Şanlıurfa-İzmir seferlerinin 18 Haziran'da başlayacağını kaydetti.

 Cevheri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "18 Haziran'dan sonra AnadoluJet Şanlıurfa-İzmir direk seferleri başlıyor" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa-İzmir uçuşlarıyla ilgili daha detaylı bilgi aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, "18 Haziran 2019 tarihinden itibaren AnadoluJet tarafından Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri karşılıklı Şanlıurfa-İzmir direk seferleri başlayacaktır. THY Yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

GÖZLER '18 HAZİRAN'A' ÇEVRİLDİ

Yaklaşık 1 ay önce verilen müjde sonrası gözler 18 Haziran'a çevrilirken, vatandaşın da dört gözle beklediği gün geldi çattı. Hem Cevheri hem de Beyazgül tarafından verilen net tarihe göre, Şanlıurfa-İzmir direk uçuşları yarın başlayacak.

NET TARİH, BİLETLERE YANSIMADI

Öte yandan, yarın başlaması planlanan sefer biletleri için 'direk uçuşlar', henüz bilet satan internet sitelerine yansımadı. 18 Haziran ve sonrası için Şanlıurfa-İzmir uçuşlarına bakan vatandaşları yine Ankara Esenboğa Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı aktarmalı uçuşlar karşıladı.

Uçuşların, yarın yapılacak düzenleme sonrası bilet sitelerine de yansıması beklenirken, kamuoyunda tüm gözler artık saatlere çevrildi.

Özlem DİKMEN-ÖZEL HABER/BİHA

 

 

 

 

  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öcalan’dan Birecik-Halfeti yolu için önergeÖnceki Haber

Öcalan’dan Birecik-Halfeti yolu için öne...

Haliliye’den ‘ekmek’ için değişimSonraki Haber

Haliliye’den ‘ekmek’ için değişim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar