Şanlıurfa
DOLAR32.5817
EURO34.8161
ALTIN2412.9

Pazarda fiyatlar düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazarda fiyatlar düştü
Abone ol
Şanlıurfa’da, birkaç hafta önce el yakan meyve ve sebze fiyatları havaların ısınmasıyla birlikte düşüşe geçti. Özellikle yaz sebzelerinin tezgahları süslemesiyle fiyatlardaki düşüş etiketlere yansıdı. Yaşanan düşüş, pazardaki hareketliliği arttırırken vatandaş ve esnafın da yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa’da kış boyuncayüksek olan sebze ve meyve fiyatları havaların ısınmasıyla düşmeye başladı.Mevsim ürünlerinin tezgahlardaki yerini alması, iyileşen hava koşulları ve fiyatetiketlerinde yaşanan düşüş pazarda hareketliliği de arttırdı.

BİHA olarak biz de, sebzeve meyve fiyatlarındaki son durumu pazarda esnafa ve halka sorduk.

Vatandaş da esnaf damevsim ürünlerindeki uygun fiyatlar nedeniyle memnun olduklarını dile getirdi.

ÖLMEZ: ARTIK TARLA MALIGELİYOR

Pazar esnafından MehmetÖlmez, sıcaklıkların artması ve yerli ürünlerin pazara girmesiyle fiyatlardadüşüş yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yaz geldi fiyatlardüştü. Fiyatlar uygun oldu. Bütün meyveler de çıktı. Karpuz Ramazan ayında 25TL’ydi, şimdi 10 TL. Erik kalitesine göre değişse de 10 TL’den başlıyor.Şeftali 15 TL. Sebzede de aynı. Önceden sera malı geliyordu, artık tarla malıgeliyor. Biberin kilosu 15, patlıcan ve domatesin kilosu 10 TL. Kışın yüksektionun neden ise sera malı olması.” 

AKDEMİR: VATANDAŞINBÜTÇESİ ŞU AN İÇİN ALIŞVERİŞE YETİYOR

Pazarda tezgahkuranlardan Sedat Akdemir ise, fiyatların düşmesiyle vatandaşın artıkalışverişini tam yapabildiğini ifade etti.

“Fiyatlar iyice düştü”diyen Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun nedeni seçim veyerli ürün sezonun açılmasından dolayı. Millet pazara geldi mi alışverişini tamyapabiliyor. Vatandaşın bütçesi şu an için alışverişe yetiyor. Patates de birazfiyat yüksekliği var. O da zamanla düşer inşallah. Yeşilliklerin demetleri 2,patlıcan 15 TL“ diye konuştu.

ÖLMEZ: FİYATLAR DÜŞÜNCEVATANDAŞ TALEP GÖSTERİYOR

“Pazarda kalabalık var” diyenEsnaf İbrahim Ethem Ölmez ise şunları söyledi:

”Sıcaklıkların artmasıylapazarda ürün fiyatları düştü. Biber 8 lira, domates ve patlıcan 7 lira, patates8 lira yani sebze fiyatları düştü. Fiyatlar çok yüksek değil. Pazarda kalabalıkvar. Fiyatlar düşünce vatandaşlarda talep gösteriyor.”

YAYLA: MEYVE FİYATLARIGÜZEL

Pazara alışveriş yapmayagelen vatandaş Hasan Yayla ise, kış aylarına göre fiyatlarda büyük düşüşyaşandığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Meyve fiyatları güzel.İnsanlar meyve alabiliyor. Pazara bende meyve almaya geldi. Yaz meyveleri erik,çilek, şeftali, muz ve kiraz alacağım. Kışın fiyatlar bir ara çok yükselmişti.Şuan büyük oranda düşüş var. Şeftalinin kilosu 25, erik 30, çilek 35, sarı kız(yeni dünya) 35 TL. Hepsinden de alacağım inşallah”.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Umutlarını türbeye bağladılarÖnceki Haber

Umutlarını türbeye bağladılar

Şanlıurfa’da yeni idare mahkemesi kurulacakSonraki Haber

Şanlıurfa’da yeni idare mahkemesi kurula...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar