Şanlıurfa
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Rusya, İsrail'den yardım talebinde bulundu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya, İsrail'den yardım talebinde bulundu!
Abone ol
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İsrail Başbakanı'ndan Esed yönetimine yaptırımları hafifletmesi için ABD yönetimine arabuluculuk yapmasını istediği iddia edildi

ABD merkezli haber sitesi Axios muhabiri Barak Ravid'in İsrailli yetkililere dayandırdığı bilgiye göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten Biden yönetimini, Rus şirketlerinin ülkenin yeniden inşasında yer almasına izin vermek için Suriye'ye yönelik yaptırımların bir kısmını hafifletmeye teşvik etmesini istedi.

Putin'in geçen Cuma günü Soçi'de yaptığı görüşmede Bennett'e bazı Rus şirketlerinin ABD yaptırımlarından etkilenmek istemedikleri için Suriye'de iş yapmaktan korktuklarını söylediği iddia edildi.

İsrailli yetkililer, Putin'in Rus gelirlerini artırmak ve Suriye ekonomisindeki etkisini artırmak için Rus şirketlerinin Suriye'deki büyük yeniden yapılanma projelerinin çoğunu satın almasını istediğini söyledi.

Rusya, İsrail'den yardım talebinde bulundu!

Yetkililere göre Ruslar, yaptırımların olduğu gibi devam etmesinin İran şirketlerinin büyük projeleri tekellerine almalarının ve böylece İran'ın Suriye'deki etkisini artırmanın yolunu açtığını savunuyorlar.

Kaynak, Rusların, İsrail'in İran'ın Suriye'deki kontrolünü zayıflatma konusundaki çıkarlarının Bennett hükümetini Biden yönetimini yaptırımları hafifletmeye zorlamaya teşvik edeceğini umduğunu belirtti.

Rusların, Suriye'de ilerlemenin yollarını tartışmak için Rusya, İsrail ve ABD'nin ulusal güvenlik danışmanlarıyla üçlü bir toplantı yapmaya çalıştıklarını, İsrailli yetkililerin bu fikri iki tarafla tartıştıklarını söylediklerini vurguladı.

ABD medyası daha önce ABD Başkanı Joe Biden yönetimini Esad yönetimini baskı altına alma yönündeki Amerikan yaklaşımından vazgeçmekle suçlamıştı.

 

KAYNAK: HABER7


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan baş düşmanına el uzatıyorÖnceki Haber

Erdoğan baş düşmanına el uzatıyor

Geri sayım başladı! Maaş ve ikramiye artacakSonraki Haber

Geri sayım başladı! Maaş ve ikramiye art...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar