Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa ve Gaziantep’te fiyatı ne kadar oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa ve Gaziantep’te fiyatı ne kadar oldu!
Abone ol
Güneydoğu Anadolu’nun iki incisi, Şanlıurfa ve Gaziantep, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleri ile değil, aynı zamanda ”yeşil altın” olarak bilinen fıstık üretimi ile de öne çıkıyor. Her iki şehir de bu lezzetli ve besleyici kuruyemişin en önemli üreticileri arasında yer alıyor. Bu yıl yüksek rekoltenin beklendiği fıstıkta iki il arasında fiyat farkı dikkat çekiyor. İşte fiyatlar… Gaziantep ve Şanlıurfa arasındaadeta bir rekabet unsuru haline gelen fıstık üretimi, her iki şehrin deekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Özellikle coğrafi işaret belgesine sahipolan bu fıstıklar, hem iç piyasada hem de dış ticarette talep görüyor.Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde,coğrafi işaret belgesine sahip olan Gaziantep ve Şanlıurfa arasında ”yeşilaltın” olarak adlandırılan fıstıkta, bu yıl yüksek rekolte beklentisi var.YÜKSEK REKOLTE BEKLENİYORBu yılın fıstık sezonunda,özellikle rekoltenin yüksek olması bekleniyor. Bu durum, üreticileri mutluederken, fiyatlarda nasıl bir değişim olacağı da merak konusu. FİYATLAR FARKLILARI DİKKATÇEKİYORHer iki ilde de fıstıkfiyatlarında belirgin farklılıklar gözlemleniyor. Bu farklılıkların arkasındaise çeşitli faktörler yer alıyor. Üretim kalitesi, tarım politikaları ve Pazaralanı gibi unsurlar, fiyatları etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor.İşte Gaziantep ve Şanlıurfa’dafıstık fiyatları…GAZİANTEP’TE FİYATLAR Gaziantep’in Nizip ilçesindekihal pazarlarında şu anda fıstık fiyatları şu şekilde seyrediyor: Eski Kabuklu fıstık 270 TL, YeniKabuklu fıstık 260 - 307 TL aralığında, Yeni Boz Kavlak fıstık 340 - 415 TL,Eski Boz Kavlak fıstık 400 - 440 TL, Eski Boz iç fıstık 900 - 1100 TL, KırmızıKavlak fıstık ise 280 - 360 TL aralığında satılıyor.ŞANLIURFA FİYATLARŞanlıurfa’daki hal pazarlarındaise fiyatlar biraz farklılık gösteriyor: Eski Kabuklu fıstık 280 - 310 TL,Eski Boz Kavlak fıstık 400 - 450 TL, Eski Boz iç fıstık 900 - 1000 TL aralığındasatılıyor.BİHA

Gaziantep ve Şanlıurfa arasındaadeta bir rekabet unsuru haline gelen fıstık üretimi, her iki şehrin deekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Özellikle coğrafi işaret belgesine sahipolan bu fıstıklar, hem iç piyasada hem de dış ticarette talep görüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde,coğrafi işaret belgesine sahip olan Gaziantep ve Şanlıurfa arasında "yeşilaltın" olarak adlandırılan fıstıkta, bu yıl yüksek rekolte beklentisi var.

YÜKSEK REKOLTE BEKLENİYOR

Bu yılın fıstık sezonunda,özellikle rekoltenin yüksek olması bekleniyor. Bu durum, üreticileri mutluederken, fiyatlarda nasıl bir değişim olacağı da merak konusu.

FİYATLAR FARKLILARI DİKKATÇEKİYOR

Her iki ilde de fıstıkfiyatlarında belirgin farklılıklar gözlemleniyor. Bu farklılıkların arkasındaise çeşitli faktörler yer alıyor. Üretim kalitesi, tarım politikaları ve Pazaralanı gibi unsurlar, fiyatları etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor.

İşte Gaziantep ve Şanlıurfa’dafıstık fiyatları…

GAZİANTEP’TE FİYATLAR

Gaziantep'in Nizip ilçesindekihal pazarlarında şu anda fıstık fiyatları şu şekilde seyrediyor:

Eski Kabuklu fıstık 270 TL, YeniKabuklu fıstık 260 - 307 TL aralığında, Yeni Boz Kavlak fıstık 340 - 415 TL,Eski Boz Kavlak fıstık 400 - 440 TL, Eski Boz iç fıstık 900 - 1100 TL, KırmızıKavlak fıstık ise 280 - 360 TL aralığında satılıyor.

ŞANLIURFA FİYATLAR

Şanlıurfa'daki hal pazarlarındaise fiyatlar biraz farklılık gösteriyor:

Eski Kabuklu fıstık 280 - 310 TL,Eski Boz Kavlak fıstık 400 - 450 TL, Eski Boz iç fıstık 900 - 1000 TL aralığındasatılıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harran Üniversitesinde ”Öğretmenim Yeteneğimi Keşfeder Misin?” etkinliğiÖnceki Haber

Harran Üniversitesinde ”Öğretmenim Yeten...

Şanlıurfa’da 233 araca radar cezası kesildiSonraki Haber

Şanlıurfa’da 233 araca radar cezası kesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar