Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da fırınlarda tepsi yoğunluğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da fırınlarda tepsi yoğunluğu
Abone ol
Şanlıurfa’da patlıcan, biber sezonu açıldı. Kurban bayramında et bolluğu fırınlarda tepsilere yansıdı. Şanlıurfa’da yaz ayın gelmesiyle beraber fırınlarda patlıcan,biber ve tepsi dönemi başladı. Kurban bayramında et bolluğu fırınlarda tepsiyoğunluğuna neden oldu.Şanlıurfa’nın asırlık geleneklerinden olan tepsi yemekleri,hem göze hem damağa hitap ediyor. Kent genelinde her gün binlerce tepsi yemeği, mahallefırınlarındaki odun ateşinde pişirilerek, sofralara sunulurken, fırıncılar dagelen yemek pişirme talebine yetişmekte zorlanıyor.Sıcaklığın öğle saatlerinde gölgede 44 derecenin üzerindeolduğu kentte fırıncılar ocak karşısında adeta cehennem ateşiyle dans ediyor.Patlıcan, domates ve biberin yoğun olduğu Yaz ayın gelmesi ile herkesin hazıryemeğe rağbet etmesi ve tepsi geleneğinin bölgede hakim olması en çokfırıncıları sıkıntıya koyuyor.Yeni mahsul çıkan patlıcan ile birlikte Kurban bayramında etbolluğun olması vatandaşları tepsi yemeklerine yöneltti.Eti ve patlıcanı bulan vatandaşlar gönderdikleri tepsi yemeği ile fırınlarda yoğunluk oluşturdu.BİHA

Şanlıurfa’da yaz ayın gelmesiyle beraber fırınlarda patlıcan,biber ve tepsi dönemi başladı. Kurban bayramında et bolluğu fırınlarda tepsiyoğunluğuna neden oldu.

Şanlıurfa'nın asırlık geleneklerinden olan tepsi yemekleri,hem göze hem damağa hitap ediyor.

Kent genelinde her gün binlerce tepsi yemeği, mahallefırınlarındaki odun ateşinde pişirilerek, sofralara sunulurken, fırıncılar dagelen yemek pişirme talebine yetişmekte zorlanıyor.

Sıcaklığın öğle saatlerinde gölgede 44 derecenin üzerindeolduğu kentte fırıncılar ocak karşısında adeta cehennem ateşiyle dans ediyor.Patlıcan, domates ve biberin yoğun olduğu Yaz ayın gelmesi ile herkesin hazıryemeğe rağbet etmesi ve tepsi geleneğinin bölgede hakim olması en çokfırıncıları sıkıntıya koyuyor.

Yeni mahsul çıkan patlıcan ile birlikte Kurban bayramında etbolluğun olması vatandaşları tepsi yemeklerine yöneltti.

Eti ve patlıcanı bulan vatandaşlar gönderdikleri  tepsi yemeği ile fırınlarda yoğunluk oluşturdu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozova balık üretim tesis hizmet binası onarılarak tekrar hizmete girdiÖnceki Haber

Bozova balık üretim tesis hizmet binası...

Karakörpü’de kaza, 1 yaralıSonraki Haber

Karakörpü’de kaza, 1 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar