Şanlıurfa
DOLAR32.2064
EURO35.0183
ALTIN2512.2

Şanlıurfa’da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
Abone ol
İstanbul’da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, ”Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız” ve ”Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz” sloganları attı.

İstanbul Eyüpsultan’da öğrencisi Y.K. tarafından silahlavurularak öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eğitim camiası ayağakalktı. Eğitim sendikaları da yaşanan şiddet ortamına dikkat çekmek için işbırakma kararı aldı. Bugün Şanlıurfa’da bir bir araya gelen yüzlerceeğitimci 'şiddete hayır' diyerek yürüyüş

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan AbdülkadirKarahan Kütüphanesi önünde bir araya gelen eğitimcilere, Cumhuriyet HalkPartisi (CHP) milletvekili Mahmut Tanal, İnsan Hakları Derneği (İHD) ŞanlıurfaŞubesi, eğitimcilerin aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEMParti) Şanlıurfa İl Teşkilatı temsilcileri de destek verdi.

Öğretmenler siyah giyinirken, göğüslerine üzerinde siyahkurdele işareti olan "Öğretmene yönelik şiddete dur de" yazılıkokartlar astı. Bazı eğitimcilere ise üzeri kırmızıya boyanmış beyaz öğretmenönlükleri giyerek, şiddeti protesto etti.

"Öğretmene şiddete hayır, öğretmenime dokunma"yazılı pankart eşliğinde grup İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne kadaryürüyüş gerçekleştirdi. 

Yürüyüş boyunca "Şiddete hayır","Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız", "Şîddetsiz güvenli okullaristiyoruz" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları atılarak,sık sık alkış tutuldu.

Çevrede bulunan vatandaşlar ve araçlar yürüyüşe sesçıkararak destek oldu. Grubun önünden geçtiği Hasan Hüseyin Çalışkan İlköğretimOkulu öğrencileride öğretmenlerine destek vererek, "Şiddete hayır"sloganları atması uzun süre alkışlandı.

Yürüyüş İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde son buldu.Burada yapılan açıklamaya binlerce kişi katılırken, ortak basın metnini Eğitimve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruçokudu.

Basın metninin okunmasının ardından İl Milli EğitimMüdürlüğü bahçe kapısına üzeri kırmızıya boyanmış beyaz öğretmen önlükleriastı.

Açıklama "Şiddet sürüyor, Bakan bakıyor"sloganları ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacakÖnceki Haber

Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklan...

Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylemSonraki Haber

Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar