Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Şanlıurfa’da PKK/PYD operasyonu: 17 kişi tutuklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da PKK/PYD operasyonu: 17 kişi tutuklandı!
Abone ol
Şanlıurfa’da PKK/PYD terör örgütüne yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, çeşitli silahlar, patlayıcılar, iletişim cihazları ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da bulunduğu 17 şüpheli de tutuklandı.

Operasyon, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonundaJandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Milliİstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

PKK/PYD şehir yapılanması mensuplarının yakalanması amacıylabaşlatılan çalışmada, şüphelilerin 2 ayrı grup halinde faaliyet yürüttüğübelirlendi. Bir grup güvenlik güçlerine ait karakol ve kontrol noktalarındakeşif yaparken, diğer grup terör örgütünün üst yönetimi tarafından verilen emirve talimatlar doğrultusunda suikast hazırlığı yapıyordu.

Bilgiler neticesinde harekete geçen ekipler 600 personelinkatılımıyla ilçeler Haliliye ve Eyyübiye ile Suruç ilçelerinde belirlenenadreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

Operasyon sonucunda aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisiüyesi adayının bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı ve 7 şüphelinin yakalanmasıiçin çalışmalar devam ediyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılanaramalarda ise yer altı görüntüleme cihazı, dedektör, mayın ve bomba aramaköpekleri, ruhsatsız tabanca, av tüfeği, cep telefonları, bilgisayarlar, terörörgütünü simgeleyen bez parçaları, mermiler, cripto para üretim cihazı veörgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanmasına yönelikdüzenlenen operasyonda, aralarında DEM Parti Suruç ilçe yöneticisi Nazlı Biniciile 4 DEM Parti Suruç Belediye Meclisi üyesi adayı ile bir doktor ve biröğretmenin de bulunduğu 17 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Nöbetçi hakimliğine çıkarılan 17 şüpheli tutuklandı.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bekir Bozdağ’dan Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili açıklamaÖnceki Haber

Bekir Bozdağ’dan Erdoğan’ın adaylığıyla...

Bozdağ’dan miting öncesi açıklama: Miting saati aynıdır, erteleme ve değişme yokturSonraki Haber

Bozdağ’dan miting öncesi açıklama: Mitin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar