Şanlıurfa
DOLAR32.3715
EURO34.7071
ALTIN2389.3

Şanlıurfa’da vatandaş bu Ramazan et yiyemeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da vatandaş bu Ramazan et yiyemeyecek
Abone ol
Şanlıurfa’da kırmızı et fiyatları Ramazan ayı öncesi fırladı. İlçeden ilçeye hatta mahalleden mahalleye fiyatlar değişse de kentteki kasaplarda 400 liranın altında kıyma bile bulmak artık çok zor. Köftelik kara etin fiyatı ise şimdilik 550 lira. Kasaplar, artan fiyatlar nedeniyle kırmızı ete talebin azaldığını söyledi.

ŞANLIURFA - Türkiye’de son günlerde beyaz ve kırmızı etteyaşanan fiyat artışı yaklaşan Ramazan ayı öncesi hem esnafı hem de vatandaşımağdur etti. Şanlıurfa sofralarının vazgeçilmezi kırmızı etin fiyatı iki katınaçıktı. Fiyatlardaki yükseliş hala sürüyor. 

Kentteki kasaplarda ilçeden ilçeye hatta mahalledenmahalleye fiyatlar değişse de 400 liranın altında kıyma bulmak artık çok zor.Kırmızı etteki bu pahalılık vatandaşları beyaz ete yöneltti.

Kasaplar, artan fiyatlardan dolayı kırmızı ete talebinazaldığını ve beyaz ete olan ilginin arttığını söyledi.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Haşimiye bölgesinde kasapve sakatatçıların yoğunlukta bulunduğu yerde iş yeri bulunan kasap AzizCihangir vatandaşların bu Ramazan kırmızı eti zor yiyeceğini kaydetti.

BİHA’ya konuşan Cihangir, fiyatların sürekli arttığını vebu durumun Ramazan öncesi daha da belirginleştiğini dile getirdi.

 

Beyaz et fiyatlarının da yükseldiğini, ancak kırmızı etegöre beyaz etin daha uygun olduğunu söyleyen Cihangir, şöyle konuştu:

“Vatandaş bu Ramazan kırmızı eti biraz zor yiyecek. Beyazet yiyebilirler. Fiyatları uygun, günlük ve uygundur. Ramazan’dan dolayı fiyatfarkı olur, oluyor da. Fiyatlar beyaz ette de 10 günde bir yükseliyor. Ramazanöncesi de bir fiyat artışı olur. 5-10 TL bir fiyat farkı olur. Tavuk göğüs 105TL, kalçalı but 50 TL, baget 70 TL, sarma 80 TL, kanat 70 TL, bütün tavuk ise75 TL. Bunlar tabii ki çarşı fiyatı, burada fiyatlar uygun. Market fiyatları veilçe fiyatları farklı olur.”

 

Geçen yıla oranla beyaz et fiyatlarında da ciddi artışyaşandığını kaydeden Cihangir, “Geçen yılla bu yıl arasında yüzde 100 fark var.Mesela tavuk göğüs geçen yıl 50-60 TL arasındaydı bu yıl 100-105 TL arasında.Kalçalı but geçen yıl 25 TL’ydi bu yıl 50 TL. Ramazan’da da vatandaş beyaz etyiyebilir çünkü en uygunu beyaz et” ifadelerini kullandı.

 

Bölgede esnaflık yapan ve ismini vermek istemeyen birkasap ise, vatandaşın alım gücünün kalmadığını ve gramla et aldıklarınısöyleyerek şöyle konuştu:

“Ramazan ayı geliyor, vatandaş et alamıyor. Bir kilokıyma 430 TL, bir kilo köftelik et ise 550 TL. Kesime hayvan yok diyorlar, evetvar. Ama kıtlık olacak kadar değil. Stokçuluk yapıyorlar, bekletiyorlar bugün340 kesiliyorsa bekliyor 400 TL olduğunda kesilsin. Bekletiyor sonuç olarakette azalma oluyor.”

 

Ramazan ayına kısa bir süre kalmasına rağmen kıymanınkilosunun 500 TL olması tahmininde bulunun kasap, “Kıymanın kilosu 420-500 TLarası, köftelik et ise 550 TL.  Ramazanayına kadar kıyma 500 TL’yi bulur. Önümüzü göremiyoruz ne yapacağımızışaşırmışız. Esnaf olarak zordayız. Fiyatlar sabit olmadığı sürece de işlerimizirahatlamaz. Artık kâr yapmayı unuttuk.” dedi.

 

Kasap İshak Güneş ise, fiyatların yüksek olduğunu vekendisinin kasap olmasına rağmen eve et götüremeyeceğini ifade ederek, “Piyasadurgun. Alışveriş yok. Neredeyse vatandaş kepenk kapatacak duruma gelmiş.Vatandaş Ramazan’da evine et götürebilecek mi, onu Allah bilir. Ama inşallahgötürebilirler. Fiyatlar yüksek. Geçen yıla oranla yarıya artış var. Dana kıymave parça etin kilosu 420 TL. Dediğim gibi fiyatlar yüksek. Ben kasabım, benkendi evime et götüremeyeceğim” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gram altın rekor üstüne rekor kırıyorÖnceki Haber

Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor

TÜİK açıkladı! Yıllık enflasyon yüzde 67Sonraki Haber

TÜİK açıkladı! Yıllık enflasyon yüzde 67

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar