Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Şanlıurfa’da yaşanan kuduz olayları sonrası Valilikten açıklama geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da yaşanan kuduz olayları sonrası Valilikten açıklama geldi
Abone ol
Şanlıurfa’da son bir hafta içerisinde iki ayrı mahallede kuduz köpekler tarafından 4 vatandaş ısırılırken, mahaller karantina altına alındı. Olayların ardından Şanlıurfa Valiliği harekete geçerek, ilgili tüm kurumlarla koordinasyon toplantıları düzenledi ve gerekli tedbirlerin alınması için talimat verdi. ŞANLIURFA- Eyyübiye ilçesinde bulanan Payamlı ve Batıkentmahallelerinde kuduz olduğu tespit edilen sahipsiz köpekler tarafından 4vatandaş ısırıldı. Yetkililer, Payamlı ve Batıkent mahallerini karantina altınaaldı.Yaşanan olaylarda sonra Şanlıurfa Valiliğinde bir açıklamageldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yerverildi:“30.05.2024 tarihinde Eyyübiye ilçesi Payamlı Mahallesi’nde,03.06.2024 tarihinde de Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi’nde sonradan kuduzolduğu tespit edilen sahipsiz köpekler tarafından dört vatandaşımızınısırıldığı anlaşılmıştır. Yapılan incelemede, her iki vakada da sahipsiz sokakköpeklerinin kontrol altına alınarak tecrit edildiği, vatandaşlarımızın isehiçbir gecikmeye meydan verilmeden tedavilerine başlandığı ve aşılarınınyapıldığı tespit edilmiştir. Meydana gelen her iki olaydan sonra BüyükşehirBelediyesi, Eyyübiye Belediyesi, İl Tarım Orman Müdürlüğü ve İl SağlıkMüdürlüğü’nün ilgili birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapıldığıbelirlenmiştir. Yaşanan bu gelişmeler üzerine, 07.06.2024 tarihindeValimizin başkanlığında; Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçe Belediyeleri veilgili kamu kuruluşlarının yetkilileri ile bir koordinasyon ve değerlendirmetoplantısı gerçekleştirilmiş, ayrıca İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve HayvanZabıtası Komisyonu toplantıları icra edilmiştir. Toplantılarda, sokakhayvanlarının korunması, rehabilitasyonu ile kuduza karşı aşılanmalarıkonusunda yapılacak çalışmaların koordinasyonu, bu çalışmaların en hızlışekilde tamamlanması için oluşturulacak organizasyon ve alınacak bütüntedbirler değerlendirilmiştir. Valimiz tarafından, belediyeler ve ilgili kamukuruluşlarına kuduz vakalarına karşı aşılama çalışmalarının il genelinde bütünsokak hayvanlarını kapsayacak şekilde en kısa sürede tamamlanması verehabilitasyon çalışmalarının hızlandırılması talimatı verilmiş, ayrıca sokakhayvanları ile ilgili yapılacak bütün çalışmaların mevzuata uygun olarak vehayvan haklarını ön planda tutan bir yaklaşımla gerçekleştirilmesiistenilmiştir. Sokak hayvanları ve kuduz vakaları ile ilgili bütün gelişmelerve alınması gereken tedbirler ilgili tüm kuruluşlarla birlikte Valiliğimiztarafından yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

ŞANLIURFA- Eyyübiye ilçesinde bulanan Payamlı ve Batıkentmahallelerinde kuduz olduğu tespit edilen sahipsiz köpekler tarafından 4vatandaş ısırıldı. Yetkililer, Payamlı ve Batıkent mahallerini karantina altınaaldı.

Yaşanan olaylarda sonra Şanlıurfa Valiliğinde bir açıklamageldi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yerverildi:

“30.05.2024 tarihinde Eyyübiye ilçesi Payamlı Mahallesi’nde,03.06.2024 tarihinde de Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi’nde sonradan kuduzolduğu tespit edilen sahipsiz köpekler tarafından dört vatandaşımızınısırıldığı anlaşılmıştır. Yapılan incelemede, her iki vakada da sahipsiz sokakköpeklerinin kontrol altına alınarak tecrit edildiği, vatandaşlarımızın isehiçbir gecikmeye meydan verilmeden tedavilerine başlandığı ve aşılarınınyapıldığı tespit edilmiştir. Meydana gelen her iki olaydan sonra BüyükşehirBelediyesi, Eyyübiye Belediyesi, İl Tarım Orman Müdürlüğü ve İl SağlıkMüdürlüğü’nün ilgili birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapıldığıbelirlenmiştir.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine, 07.06.2024 tarihindeValimizin başkanlığında; Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçe Belediyeleri veilgili kamu kuruluşlarının yetkilileri ile bir koordinasyon ve değerlendirmetoplantısı gerçekleştirilmiş, ayrıca İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve HayvanZabıtası Komisyonu toplantıları icra edilmiştir. Toplantılarda, sokakhayvanlarının korunması, rehabilitasyonu ile kuduza karşı aşılanmalarıkonusunda yapılacak çalışmaların koordinasyonu, bu çalışmaların en hızlışekilde tamamlanması için oluşturulacak organizasyon ve alınacak bütüntedbirler değerlendirilmiştir. Valimiz tarafından, belediyeler ve ilgili kamukuruluşlarına kuduz vakalarına karşı aşılama çalışmalarının il genelinde bütünsokak hayvanlarını kapsayacak şekilde en kısa sürede tamamlanması verehabilitasyon çalışmalarının hızlandırılması talimatı verilmiş, ayrıca sokakhayvanları ile ilgili yapılacak bütün çalışmaların mevzuata uygun olarak vehayvan haklarını ön planda tutan bir yaklaşımla gerçekleştirilmesiistenilmiştir. Sokak hayvanları ve kuduz vakaları ile ilgili bütün gelişmelerve alınması gereken tedbirler ilgili tüm kuruluşlarla birlikte Valiliğimiztarafından yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfalı çocuklar izci kampında buluştuÖnceki Haber

Şanlıurfalı çocuklar izci kampında buluş...

Çiftçilere 5 milyar 93 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesine başlandıSonraki Haber

Çiftçilere 5 milyar 93 milyon liralık ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar