Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Şanlıurfalı çocuklar izci kampında buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfalı çocuklar izci kampında buluştu
Abone ol
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından ‘’Halil İbrahim Dostluk Gençlik ve İzcilik’’ temasıyla izcilik kampı başlatıldı. 211 izcinin katılımıyla başlatılan kamp renkli görüntülere sahne oldu. İzci kampına katılan çocuklar Mevlana Cami Külliyesindedüzenlenen duaların ardından kamp alanına uğurlandı.Atatürk Barajı bölgesinde çadırlar kurularak kampbaşlatıldı. Öğrencilerden oluşan izciler, gruplara ayrılarak kendi obalarınıoluşturdu. Obalara hayvan isimleri veren izciler takım liderlerine ise Osmanlı,Büyük Selçuklu ve Göktürk Hanlarının isimlerini verdi. Minik izciler, obalarına verdiği hayvanların figürleriniçizerek çadırlarına astılar. İzci liderleri, programları çerçevesindeöğrencilere her gün farklı bir etkinlik yaparak kampın eğlenceli geçmesinisağladı.Ata sporu okçuluk, futbol, mangala, satranç ve izcilikeğitimlerin verildiği kamp, üç gün boyunca devam edecek. Çocuklarınbecerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleşen kampta çocuklar, milli ve manevideğerler kapsamında hem eğlenip hem de doğa şartlarında yaşamı öğrendi. Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, çocukları doğaylatanıştırdıklarını belirterek, ‘’İzciliğin gayesi çocuklarımıza tabiatımızıtanıtmak tek başına hayatlarını devam ettirebileceği becerileri alıştırmak,sonra şehrin gürültüsü ve sıkıntısından birkaç günde olsa uzakta bulundurmaksuretiyle onları neşelendirmek istiyoruz. Bu bizim ilk izci kampımız bundansonra her ilçede ilçe bazında müftülüklerimiz kendi kamplarını da yapacaklar veyılda iki defa bir bahar mevsiminde bir de sonbaharda bütün ilçemüftülüklerimizde ki izci liderleri ve izci öğrencileri katılacağı böyleprogramlar yapmaya devam edeceğiz. Halil İbrahim Dostluk izcilik kampımız ikibuçuk gün olarak planlandı 211 izci öğrencimiz var 29 da hoca arkadaşlarımızizci liderlerimiz var.’’ İfadelerini kullandı.İzci Lideri Şükrü Saraç, ise, izciliğin öneminde değinerek‘’Diyanet İşleri Başkanlığımız izcilik faaliyetlerini yürüttü, yürütüyor veyürütmeye de devam ediyor. Bizlerin izci oyunları var, aynı şekilde yukarıtarafa kurmuş olduğumuz mangala takımlarımız, okçuluk takımlarımız, aynışekilde satranç takımlarımız ve top oyunlarımız var. Çocuklarımız burada hemöğreniyor hem de eğleniyor. Çocuklarımızı biz gördüğümüzde hem eğitim yönündenhem bedenen hem de ruhen hem fiziksel olarak çocuklarımızın gelişimine çokbüyük katkılar sunduğunu gördük ve inşallah Şanlıurfa’mızda bunu geliştirmek enbüyük hedefimiz ve gayemizdir.’’ Diye konuştu.Öğrenciler, ilk defa bir çadırda kaldıklarını belirterek,yapılan etkinlerle çok eğlendiklerini belirttiler.

İzci kampına katılan çocuklar Mevlana Cami Külliyesindedüzenlenen duaların ardından kamp alanına uğurlandı.

Atatürk Barajı bölgesinde çadırlar kurularak kampbaşlatıldı. Öğrencilerden oluşan izciler, gruplara ayrılarak kendi obalarınıoluşturdu. Obalara hayvan isimleri veren izciler takım liderlerine ise Osmanlı,Büyük Selçuklu ve Göktürk Hanlarının isimlerini verdi.

Minik izciler, obalarına verdiği hayvanların figürleriniçizerek çadırlarına astılar. İzci liderleri, programları çerçevesindeöğrencilere her gün farklı bir etkinlik yaparak kampın eğlenceli geçmesinisağladı.

Ata sporu okçuluk, futbol, mangala, satranç ve izcilikeğitimlerin verildiği kamp, üç gün boyunca devam edecek. Çocuklarınbecerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleşen kampta çocuklar, milli ve manevideğerler kapsamında hem eğlenip hem de doğa şartlarında yaşamı öğrendi.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, çocukları doğaylatanıştırdıklarını belirterek, ‘’İzciliğin gayesi çocuklarımıza tabiatımızıtanıtmak tek başına hayatlarını devam ettirebileceği becerileri alıştırmak,sonra şehrin gürültüsü ve sıkıntısından birkaç günde olsa uzakta bulundurmaksuretiyle onları neşelendirmek istiyoruz. Bu bizim ilk izci kampımız bundansonra her ilçede ilçe bazında müftülüklerimiz kendi kamplarını da yapacaklar veyılda iki defa bir bahar mevsiminde bir de sonbaharda bütün ilçemüftülüklerimizde ki izci liderleri ve izci öğrencileri katılacağı böyleprogramlar yapmaya devam edeceğiz. Halil İbrahim Dostluk izcilik kampımız ikibuçuk gün olarak planlandı 211 izci öğrencimiz var 29 da hoca arkadaşlarımızizci liderlerimiz var.’’ İfadelerini kullandı.

İzci Lideri Şükrü Saraç, ise, izciliğin öneminde değinerek‘’Diyanet İşleri Başkanlığımız izcilik faaliyetlerini yürüttü, yürütüyor veyürütmeye de devam ediyor. Bizlerin izci oyunları var, aynı şekilde yukarıtarafa kurmuş olduğumuz mangala takımlarımız, okçuluk takımlarımız, aynışekilde satranç takımlarımız ve top oyunlarımız var. Çocuklarımız burada hemöğreniyor hem de eğleniyor. Çocuklarımızı biz gördüğümüzde hem eğitim yönündenhem bedenen hem de ruhen hem fiziksel olarak çocuklarımızın gelişimine çokbüyük katkılar sunduğunu gördük ve inşallah Şanlıurfa’mızda bunu geliştirmek enbüyük hedefimiz ve gayemizdir.’’ Diye konuştu.

Öğrenciler, ilk defa bir çadırda kaldıklarını belirterek,yapılan etkinlerle çok eğlendiklerini belirttiler.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolar kuru bugün ne kadar?Önceki Haber

Dolar kuru bugün ne kadar?

Şanlıurfa’da yaşanan kuduz olayları sonrası Valilikten açıklama geldiSonraki Haber

Şanlıurfa’da yaşanan kuduz olayları sonr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar