Şanlıurfa
DOLAR32.2456
EURO35.3524
ALTIN2522.2

Şanlıurfa’daki hastane 2023 yılında 3 milyon hastaya şifa oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’daki hastane 2023 yılında 3 milyon hastaya şifa oldu!
Abone ol
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2023 yılında yaklaşık 3 milyon hasta başvuru yaptı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinegösterilen ilgi rakamlara da yansıdı.

 Sağlık hizmeti vermeye başladığı günden bu yanamilyonlarca insanın şifa kapısı olan hastanede, 2023 yılında toplam 2 milyon914 bin 342 muayene gerçekleştirildi.

Geridekalan 2023 yılında toplamda 44bin 641 ameliyat yapılan hastanede bu sayıya oranla daha fazla kişi yatarak tedavi gördü. Yine geçensürede Ana Bina Acil Servis’te 609 bin 444,Haliliye Acilinde 478 bin 665 Karaköprü Çocuk Acilde ise 177 bin 422 hastatedavi olurken Acil servislerde toplam  1 milyon 265 bin531 hastaya bakıldı. Safra hastalığının tedavisinde kullanılan ERCP yöntemiyle 780 hasta kısasürede tedavi edilerek sağlığına kavuştu. Yanık merkezini de bünyesindebarındıran hastanede 15 bin 206 ayaktan yanık hasta müracaat ederken, bunun bin142’si yanık merkezinde yatarak tedavi oldu. Aynı dönemde 4bin 305 hastaya anjiyo işlemi uygulanırken, 15bin 172 hastaya da evlerinde sağlık hizmeti verildi. Alkolve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nde(AMATEM) 12 bin 224, Çocuk ve Ergen Madde BağımlılığıTedavi Merkezi’nde (ÇEMATEM) 448, Toplum RuhSağlığı Merkezinde (TRSM) ise bin 790 hasta tedavi edildi.

Ayrıca "Uluslararası Sağlık Turizmi YetkiBelgesi"ne sahip sağlık merkezi yönüylede yurtdışından gelen hastalara hizmet veriyor.

Yıllarcaçevre illere hasta sevk eden ve tedavi imkanı kısıtlı olan Şanlıurfa, SağlıkBakanlığı tarafından yapılan yeni yatırımlar sayesinde artık sevk eden değilsevk alan hastane konumuna geldi. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim veAraştırma Hastanesinde yapılan başarılı cerrahi ameliyatlar ile çevre illeresevk bitme noktasına geldi. Bu sayede Şanlıurfa halkının büyük beğenisinitoplayan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi insanaverdiği değer ve başarılı ekibiyle adeta milyonlarca hastaya ev sahipliğiyaptı.

Rakamların,Şanlıurfa’nın kaliteli sağlık hizmeti alma konusundaki beklentisiniyansıttığını ifade eden Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve AraştırmaHastanesi Başhekimi Doç.Dr. Eyyup Sabri Şeyhanlı, "Sağlıksektöründe hizmet veriyorsanız teknolojiniz ne kadar iyiyse insan kaynağınız dao kadar iyi olmak durumunda. Sadece doktorlar özelinde değil hemşire veteknikerlerden, idari kadroya, teknik personelden, satın almaya, kurumsaliletişim koordinatörlüğünden, Hasta karşılama ekibine kadar, hepsindekiinsan kaynağını, işinde yetkin olan kişiler arasından seçerseniz başarıkaçınılmaz olur. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ninbaşarısı insan kaynağıdır” ifadesini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa Siverek’te AK Parti’den peş peşe istifalarÖnceki Haber

Şanlıurfa Siverek’te AK Parti’den peş pe...

Viranşehir’de toplum ruh sağlığı merkezi hizmet veriyorSonraki Haber

Viranşehir’de toplum ruh sağlığı merkezi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar