Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Şanlıurfaspor için flaş talep

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfaspor için flaş talep
Abone ol
Kongreye giden kulüpte koltukların boş kalması, Şanlıurfaspor'un kapatılmasına yönelik eleştirileri beraberinde getirirken, vatandaşı buluşturan ortak çözüm, Karaköprü Belediyespor'un şehrin takımı olmasına yönelik oldu.

ŞANLIURFA-Şanlıurfaspor'da bitmeyen 'kriz' dönemi, kamuoyunun yeni önerilere yönelmesine neden oldu. Kongreye giden kulüpte koltukların boş kalması, Şanlıurfaspor'un kapatılmasına yönelik eleştirileri beraberinde getirirken, vatandaşı buluşturan ortak çözüm, Karaköprü Belediyespor'un şehrin takımı olmasına yönelik oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor'da sorunların ardı arkası kesilmiyor. 2018-2019 sezonunu başarısızlıklar ve maddi sorunlar içerisinde geçiren sarı yeşilli takım, geçtiğimiz haftalarda flaş bir kongre kararı aldı.

Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu tarafından alınan karar sonrası, gözler ilk kongrenin yapılacağı tarihe, 9 Haziran'a çevrildi.  Kamuoyu tarafından merakla beklenen kongre tarihi öncesi, birçok isim, aday olarak konuşuldu. Gerek eski başkanlar gerekse de yeni isimler zaman zaman açıklamalarda bulundu. Şanlıurfalılar tarafından 'başkan' olabilecek isimler konuşulurken, kongre günü herkesi şoke etti.

KONGRE SALONU BOŞ KALDI

Günler öncesinden konuşulmaya başlanan isimlerden yalnız AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Yılmaz başkan aday olurken, kongre salonundaki koltuklar boş kaldı. Dolayısıyla yeterli çoğunluğun sağlanamadığı kongre, daha önce de belirtildiği gibi 16 Haziran Pazar tarihine ertelendi. Kongre günü Şanlıurfaspor'a sahip çıkabilecek tek adayın olması vatandaşı şaşırtsa da, akıllara yine borçlar geldi.

ADAYLAR, KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Aday olabilecek isimler, daha önce yaptıkları açıklamalarda sık sık borçlara değindi. Yaklaşık 60 milyon lira borcu olduğu iddia edilen kulüp, aday olmak isteyen isimleri de kara kara düşündürdü.

Bu isimlerden bazıları sık sık yerel yöneticilerle bir araya gelse de, kesin bir sonuca varılamadı. Bazı adaylar, borçlar konusunda verilecek söz karşılığında takımı iyi yerlere getireceğini dile getirdi. 

Adayların borçlardan dolayı çekimser davranması ve kongre de tek aday dışında koltukların boş kalması, kamuoyunda da yeni fikirlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

ŞANLIURFASPOR KAPATILMALI MI?

Kimi vatandaş borçların kapatılması için çözüm sunarken, kimisi de Şanlıurfaspor'un kapatılmasını önerdi.

Borçların kapatılmasına yönelik gelen; 'kombine biletleri 1000 TL olsun fikri', borcun 60 milyon TL'ye yakın olduğunu akıllara getirince yetersiz kaldı. 

Bir diğer çözüm önerisi olarak sunulan 'Şanlıurfaspor kapatılsın' düşüncesi ise hızla yayılmaya başladı.  Birçok vatandaş ve taraftar bu öneri etrafında bütünleşirken, TFF 3. Lig'de ter döken Karbel Karaköprü Belediyespor'un şehrin takımı olması düşüncesi ise olumlu karşılanmaya başlandı. Sarı yeşilli takımın girdiği çıkmazdan bir türlü sıyrılamamasını göz önünde bulunduran Şanlıurfalılar, Karaköprü'nün şehrin takımı olmasını isterken, bu yönde atılacak adımları da beklemeye başladı.

Öte yandan, Gaziantep'te de benzer bir durum yaşanmıştı. Şehrin takımı Gaziantepspor bırakılırken, Gazişehir Futbol Kulübü ile yola devam edilmişti.

Özlem DİKMEN-ŞANLIURFA/BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahenk, Şanlıurfalı çocuklara forma dağıtacakÖnceki Haber

Şahenk, Şanlıurfalı çocuklara forma dağı...

İtfaiyeden ‘intihar skandalı’na yanıtSonraki Haber

İtfaiyeden ‘intihar skandalı’na yanıt

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar