Şanlıurfa
DOLAR32.5153
EURO34.5946
ALTIN2502.3

Urfa'nın Kahve Kültürü ABD'de Sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa'nın Kahve Kültürü ABD'de Sergilendi
Abone ol
NEW Türk kahvesinin dünyadaki bilinirliğini artırmak için hazırlanan "Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri" belgeseli New York Türkevi'nde gösterildi.

Turkish Coffee Lady Vakfı ve Arzum Okka iş birliğiyle hazırlanan ve Anadolu'daki Türk kahvesinin serüvenine ışık tutan belgesel, ABD'de ilk defa New York Türkevi'nde gösterilirken mikro art sanatçısı Hasan Kale, sergilediği canlı performansta, Türk kahvesiyle fincan tabağı üzerine Özgürlük Anıtı ve Galata Kulesi'ni resmetti.

Türk kahvesinin Türk kültüründe çok ayrı bir yeri olduğuna değinen White, Türkiye'nin 8 ilinde çekilen kahvenin hikayesini New York'tan sonra başkent Washington, Boston ve Los Angeles'in da dahil olduğu 8 şehirde Amerikalı kahve tutkunlarıyla buluşturacaklarını belirtti. Kahvenin hikayesinin White ve Kale'nin gözlemleri üzerinden anlatıldığı belgeselde, ilk kahvehanenin İstanbul'da açıldığı, Türk kahvesinin dünyanın ilk kahve demleme tekniği olduğu gibi konular, İstanbul, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi tarihi şehirlerde yaşayan kahve kültürüyle harmanlanarak aktarıldı.Kahve ile yapılan mikro sanat büyük ilgi gördü.

Kahve belgeselinde, "Küçük objelere büyük duygular sığdıran" ve "İncir çekirdeğini dolduran adam" olarak ünlenen mikro art sanatçısı Hasan Kale'nin kahve fincanı ve tabağının üzerine kahveyi kullanarak çizdiği resimler büyük ilgi gördü.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kahve tutkusunun da konu edildiği belgeselde, Kale'nin kahve fincanı içine çizdiği Atatürk portresi en çok alkış alan sahne oldu. Kahvenin farklı kültürlerle köprü vazifesi görebilecek bir potansiyeli olduğuna dikkati çeken Kale, "Mikro art ile Türk kahvesinin tanıtımında farklı bir anlatım dili ortaya koymaya çalışıyoruz. Yıllarca ülkemi yurt dışında temsil etmek için her türlü projeye evet edim. Bu projeye de aynı duygularla dahil oldum." dedi. Davetlilere Türk kahvesinin ikram edildiği gecede, New York Başkonsolos Yardımcısı Fehim Çetin'in yanı sıra Kuveyt'in New York Başkonsolosu Hamad Ali Alhazeem ve Pakistan temsilciliğinden Konsolos Nawab Adil Khan da hazır bulundu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suruç'ta Aşı SeferberliğiÖnceki Haber

Suruç'ta Aşı Seferberliği

Ferhat Tunç, Ceylanpınar’da Toprağa VerildiSonraki Haber

Ferhat Tunç, Ceylanpınar’da Toprağa Veri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar