Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

2019’un gündemi ‘geçim’di

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2019’un gündemi ‘geçim’di
Abone ol
Türkiye 2019 yılını resmi rakamlara göre 4 milyon 566 bin, gerçek rakamlara göre ise 8 milyonu geçmişken, genç işsizlikte ise yüzde 26,1’e ulaştı.

İşsiz kalan vatandaş geçimini sağlamak için borç bataklığına saplanırken, kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe düşen kişi sayısı ise 3 milyonu geçti. Veriler, Ak Parti iktidarının 2019 ekonomi karnesinin de kırıklarla olduğunu gözler önüne serdi.

KART BORCU TAKİBE DÜŞEN SAYISI 3 MİLYONU GEÇTİ

Türkiye, zor bir yılı daha geride bıraktı! Eğitimden sağlığa, dış politikadan adalete birçok alanda büyük sıkıntılarla boğuşan Türkiye’de 2019’un öne çıkan bir numaralı konusu ise ‘geçim derdi’ oldu. Gerçek rakamlara göre Türkiye’de 8 milyon işsiz bulunurken, işsiz olan vatandaşların büyük bir kısmı ise ne yazık ki borç bataklığına saplandı. Kredi ve kredi kartı borçluları 542 milyar liraya ulaşırken, kart borcu takibe düşen vatandaş sayısı 3 milyonu geçti.

12 MİLYON 500 BİN KİŞİ BANKALARINI KARA LİSTESİNDE

Öte yandan bankaların kara listesine giren, temerrüde düşen ve icralık olan vatandaş sayısı ise 12 milyon 500 bin ile rekor kırdı. Vatandaş ekmek kavgasına düşerken iktidar ise ekonomik çarkı döndürebilmek için çareyi vergileri artırmakta buldu. Medya Takip Merkezi’nin araştırmasına göre, 2019’da vergiler konusu 933 bin 27 habere yansıyarak ekonomi gündemini belirleyen konuların başında geldi. Türkiye’nin 2019 gündemi ekonomi oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Müdürü Erkuş, yeni yıla hastanede girdiÖnceki Haber

Sağlık Müdürü Erkuş, yeni yıla hastanede...

Meclis Libya tezkeresi için olağanüstü toplanıyorSonraki Haber

Meclis Libya tezkeresi için olağanüstü t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar