Şanlıurfa
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

6 Şubat’tan bu yana 38 bin artçı sarsıntı yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6 Şubat’tan bu yana 38 bin artçı sarsıntı yaşandı
Abone ol
AFAD, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaklaşık 38 bin artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardındanyaklaşık 38 bin artçı sarsıntının yaşandığını söyledi.

Bu tür büyük depremlerden sonra çok uzun süre artçısarsıntıların sürebileceğini işaret eden Tatar şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 38 bin civarında artçı sarsıntımeydana geldi. AFAD'ın deprem dairesinin 1 yılda ölçtüğü ortalama deprem sayısı22 bin civarındayken sadece 3,5 aylık bir süre içerisinde bu depremlerinyarattığı artçı sarsıntı sayısı 38 bin civarında. Bu çok büyük bir rakam vebunların bir bölümü zaman zaman 5 civarına ulaşabiliyor. Bu tür durumlarda özelliklekaya düşmesi bizim açımızdan büyük bir risk. Adana'da 4 öğretmenimizin kayadüşmesi sonucunda yaşamını yitirmesi halen yüreklerimizde bir acı olarakduruyor. O yüzden özellikle yerleşim alanlarında, yerleşim alanlarına yakınyerlerde bu tür kaya düşmesi olan yerlerde dikkatli olmamız gerekiyor. AFAD'ınbu konuda deprem sonrası yaptığı çok sayıda saha çalışması var. Bu çalışmalarsonrasında kaya düşmesi riski altındaki birçok yerleşim yeri tahliye edildi.Ama halen kırsalda bu artçı sarsıntılar sonrası özellikle kaya düşmesi riskinemaruz kalabilecek yerler var."

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu işaret eden Tatar,bu sarsıntıların ne ilk ne de son olacağını söyledi. Ülkenin birçok yerindedeprem üretme potansiyeli bulunan çok fazla sayıda aktif fay olduğunu belirtenTatar, "Bu faylar her an her yerde 5-5,5 ve üzeri büyüklükte depremüretebilecek potansiyelde olan faylar" şeklinde konuştu.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de yüzme kursu kayıtları başlıyorÖnceki Haber

Haliliye’de yüzme kursu kayıtları başlıy...

Kadınlara bilgisayar eğitimi veriliyorSonraki Haber

Kadınlara bilgisayar eğitimi veriliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar