Şanlıurfa
DOLAR32.2494
EURO34.7996
ALTIN2415.5

Eyyübiye’de 250 aile daha mutlu evine kavuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyyübiye’de 250 aile daha mutlu evine kavuşuyor
Abone ol
Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla eğitimden sağlığa, mesleki eğitimden istihdama kadar her alanda başarılı projeler hayata geçiren Eyyübiye Belediyesi, “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi”yle 250 yoksul ailenin evini onarmaya başladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un başlattığı ve dahaönce 46 ailenin evlerinin yenilendiği “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi”ndebu defa da 25 milyon TL’lik bütçeyle 250 yoksul ailenin evinde tadilatbaşlatıldı.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce,öncelikle engelli ve yaşlılar başta olmak üzere, dul ve yetimlerin yaşadığı,düzenli geliri olmayan ailelerin yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı hanelerdeyapılan tespitlerin ardından, her ev için ortalama 100 bin TL harcamayapılıyor.

Kırık dökük kapı pencereleri yenilenen evlerde boyama, sıva,betonarme onarım, elektrik ve su tesisatı işlerini büyük bir ekiplegerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, uyguladığı proje ile binlerce insanınsağlıklı bir ortamda yaşamasını temin ediyor.

Üç evin onarım bedelini de şahsen karşılayan EyyübiyeBelediye Başkanı Mehmet Kuş, büyük çoğunluğu gecekondudan oluşan Eyyübiye’deçok zor şartlarda yaşayan ailelerimizin olduğunu biliyor ve her fırsattaonların yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Engelli, yaşlı, kimsesiz, düzenlibir geliri olmayan bu ailelerimize sahip çıkmak, kimseye muhtaç etmemek, kendiayakları üzerinde durabilene kadar onları desteklemek boynumuzun borcudur. Buamaçla daha önce başarıyla uyguladığımız projemizin kapsamını genişleterek bukez 250 ailemizi içinde huzurla yaşayacakları evlerine kavuşturuyoruz. İmkânbuldukça daha çok ailemizin hayatına dokunmak, mutlu olmalarına vesile olmakistiyoruz. Bu yönde bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim.Ailelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz sınavhazırlık hizmetleri, kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları, çölyakhastalarına özel hazırlanmış gıda kolisi, kırsalda yaşayan kadınlara yönelikmobil sağlık taraması, İyilik Merkezi aracılığıyla yoksul ve kimsesiz ailelereayni ve nakdi yardım, sera kent, fabrika binası gibi onlarca yatırım ve sosyaldestek programını başarıyla uygulayan Eyyübiye Belediyesi, ilçenin dezavantajlısosyo-ekonomik yapısına müdahale ederek insanlarına fayda sunmaya devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’de sınavda başarılı olan öğrencilere ödülÖnceki Haber

Karaköprü’de sınavda başarılı olan öğren...

Hulusi Akar ve Başkan Beyazgül tarihi hanlar bölgesinde esnafı ziyaret ettiSonraki Haber

Hulusi Akar ve Başkan Beyazgül tarihi ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar