Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Harran Üniversitesi’nin başarılı akademisyenleri ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesi’nin başarılı akademisyenleri ödüllendirildi
Abone ol
Harran Üniversitesi’nde başarılı akademisyenler Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın katıldığı törenle ödüllendirildi.

Harran Üniversitesi’ndeakademik yükseliş gösteren, TÜBİTAK ve Dünyanın en etkili listesinde yer almayıbaşaran profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri için “Harran Okulu’ndanHarran Üniversitesi’ne Akademik Başarı ve Ödül Töreni” düzenlendi.

Törene, Türkiye Büyük MilletMeclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa milletvekilleri Abdulkadir Önenile Mehmet Ali Cevheri, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Harran ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 1.İdare Mahkemesi Başkanı SüleymanAyla, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Derviş Yıldızoğlu, Rektör YardımcılarıProf.Dr. Nihat Denek, Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ile Prof. Dr.Ahmet İlyas,dekanlar, Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, akademisyenler, emekli personeller,vefat eden personellerin yakınları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklalMarşının okunması ve Harran Üniversitesi tanıtım videosu ile başlayan program,açış konuşmalarıyla devam etti.

Programda, Türkiye BüyükMillet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mehmet Tahir Güllüoğlu birer açış konuşması yaptılar.

Harran Üniversitesi RektörüProf. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, göreve geldiği günden beri HarranÜniversitesi’nde yapmış olduğu çalışmalar ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Güllüoğlu; “HarranÜniversitesi’nin hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen tüm çabayı sarfetmeye devam ediyoruz. Üniversitemizin gerçek tarihi olan 744 yılını senatokararımızı alarak Yüksek Öğretim Kurumuna bildirdik ve onaylandı.

Üniversite hastanemizi sonteknolojik cihazlarla donatarak akademik kadromuzu geliştirdik. Üniversitegenelinde akademik olarak kadrolarımızı daha da yükselttik. Türkiye’de bulunan208 üniversite arasında Harran Üniversitesi bu konuda lider olmayı başardı.Uluslararası olmanın yollarından biri olan Yüksek Öğrenim Kalite Kurulutarafından aldığımız Kurumsal Akreditasyon Belgesi ile yönetim ve kalitemizikurumsallaştırdık. Öğrenci odaklı bir üniversite yönetim hedefimize uygunolarak bütünleme sınavlarını geri getirdik, kütüphane saatlerimizi 7/24esnettik,  öğrenci kulüplerimiziaktifleştirdik. Hedefimiz her zaman bir araştırma üniversitesi olmaktır. Başarıbir ekip işidir, biz de ekip gücümüzü geliştirerek ekip çalışması ile buhedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet TahirGüllüoğlu’nun sunumunun ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi BaşkanvekiliBekir Bozdağ’ın konuşmasına geçildi.

Başkanvekili Bozdağ, HarranÜniversitesi’nin büyük gelişimini Rektörümüzün sunumunda keyifle dinledik.Harran Üniversitesi’nin bu ilerleyişi ve ülkemizin kalkınmasında büyük roloynaması bizi gururlandırdı. Dünyanın en eski Üniversitesi olan HarranÜniversitesi’nin ortaya koyduğu başarılar son derece kıymetlidir. Rektörhocamızın sunduğu objektif bilgiler Harran Üniversitesinin yeni bir ivmesürecinin göstergesidir. Harran Üniversitesi Türkiye’nin en iyi markalarındanbiri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu ilerleme Harran Üniversitesi’ni daha daüst sıralara taşıyacağına hiç şüphem yoktur. Tüm hocalarımızı saygı vesevgilerimle selamlıyorum ve kutluyorum. Unvan değişikliği olan hocalarımızı dagönülden tebrik ediyorum” dedi.

Açış konuşmaların ardındanHarran Üniversitesi’nde son bir yılda profesör, doçent, doktor öğretim üyesi veTübitak projeleri kabul edilen akademisyenlerin biniş ve ödül törenine geçildi.

İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi konferans salonunda gerçekleşen törende, yükseliş gösteren 31profesör, 33 doçent ve 70 doktor öğretim üyesi olmak üzere 134 öğretim üyesicübbe giydi.

Program, 39 TÜBİTAK projesikabul edilen akademisyenlere ve 2023 yılında TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü alan,Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan ve en fazla yayın yapanakademisyenlere plaket takdimi devam etti.

Harran Okulu’ndan HarranÜniversitesi’ne Akademik Başarı ve Ödül Töreni, Harran Üniversitesi’nde emekliolan ve görevdeyken vefat eden personellerin yakınlarına vefa plaketi takdimiile sona erdi

BİHA

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Yalçınkaya'dan Kalıcı Bir Eser Daha! Hastane Temeli AtılıyoÖnceki Haber

Başkan Yalçınkaya'dan Kalıcı Bir Eser Da...

AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi sebebiyle basın toplantısı düzenlediSonraki Haber

AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar