Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Kaderi, şehir hastanesine bağlı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaderi, şehir hastanesine bağlı!
Abone ol
Karaköprü ilçesine bağlı 60 bin nüfuslu Seyrantepe Mahallesinde yapılması planlanan hastane iptal edildi, mahalle sakinleri yeterince sağlık hizmeti alamıyor.

(İbrahim Halil ASLAN/ÖZEL Haber- Şanlıurfa OLAY)

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, o bölgede bir sağlık alanının bulunduğunu belirtirken, milletvekili Mehmet Ali Cevheri de oraya hastanenin yapılıp yapılmayacağına, şehir hastanesi projesinden sonra karar verileceğini kaydetti.

Şehir Hastanesinin yapılıp yapılmayacağı tartışılırken, Milletvekili Cevheri, kesin bir ifadeyle Sağlık Bakanlığı’nın Şanlıurfa şehir hastanesini yapacağını söyledi. Seyrantepe mahallesine hastanenin yapılıp yapılmayacağı da şehir hastanesinden sonra netleşeceğini söyledi.

CEVHERİ: HASTANE PROJESİ ŞİMDİLİK BEKLİYOR

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı 60 bin nüfuslu Seyrantepe Mahallesi sakinleri, mahallelerine bir hastane yapılmasını istiyor. Daha önce hastane yapılması için belirlenen arsa, şehir hastanesi projesi bahane edilerek iptal edilmişti. Şehir hastanesi de yapılmayınca vatandaşlar, mahalleye bir an önce hastane yapılmasını istiyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Maşuk’a hastane yapılması taraftarı olduklarını belirterek, şehir hastanesi nedeniyle hastanenin yapılmasının askıda bekletildiğini söyledi. Şehir Hastanesinin yapılacağını dile getiren Cevheri, “Sağlık Bakanlığı, anlaşmalı olduğu firmayla sözleşmeyi bitirip, şehir hastanesini kendisi yapacak. Şehir hastanesi yapılacağı için Maşuk’a hastane yapılması şimdilik bekletiliyor. Şehir hastanesi yapıldıktan sonra ihtiyaca göre o bölgeye hastane yapılıp yapılmayacağına karar verilecek” dedi.

MUHTAR DEMİR: SAĞLIK OCAĞI YETMİYOR

Mahalle muhtarı Veysi Demir, hastanenin yapılması için siyasilerle görüştüğünü belirterek, “daha önce Mahmut Kaçar sağlık ocağının yapılması için çok yardımcı oldu ve mahalleye bir sağlık ocağı yapıldı. Şuan doktorlarımız çalışıyor ama 60 bin nüfus olunca yetersiz kalıyor. AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’ye de konuyu konuştuk ve kendisi de bu yönde çalışma sürdürüyor. Buraya hastane yapılmasının önündeki engel, gerçek nüfus ile resmiyette görünen nüfusun aynı olmaması. 60 bin civarında nüfusumuz varken, site yönetimine nüfus bildirilmediği için 35-40 bin civarında görünüyor. Bu sorunu da hallettikten, milletvekillerimizin de desteğiyle mahallemize hastane yapacağız. Burası normal bir mahalle değil, nüfusu bir ilçe nüfusu kadar “ diye konuştu.

“HASTANE YAPILMASI İÇİN ISRAR ETTİK”

Maşuk bölgesinin hastane ihtiyaçlarının farkında olduklarını dile getiren Cevheri, hastane yapılması için ısrarcı davrandıklarını kaydetti. Sağlık Bakanlığı’nın Şanlıurfa Şehir Hastanesi için alacağı karar neticesinde hastane durumunun netleşeceğini ifade eden Cevheri, “Maşuk bölgesinde hastane ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Hastane yapılması için ısrarlı şekilde talebimiz oldu fakat şuan için bir şey söyleyemeyiz. Şehir hastanesi için karar verildikten sonra yapılıp yapılmayacağı netlik kazanır” şeklinde konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: SAĞLIK ALANINI İSTEYENLER OLDU, VERMEDİK

Seyrantepe Mahallesinde sağlık alanı için 60 dönümlük yer ayrıldığını belirten il sağlık müdürü Emre Erkuş da şehir hastanesini gündeme getirerek, her ihtimale karşı sağlık alanı olarak belirlenen araziyi elden çıkarmadıklarını söyledi. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin de hastane yapılması için yoğun çaba sarf ettiğini dile getiren Erkuş, “o arsa bizden isteyenler oldu fakat vermedik. Seyrantepe’ye hastane yapılması için girişimler oldu fakat şehir hastanesi nedeniyle durduruldu. Yine de elimizdeki arsayı bekletiyoruz. Sağlık Bakanlığı karar verdiği anda oraya hastane yapılacak” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazancı Bedih vefatının yıl dönümünde anılacakÖnceki Haber

Kazancı Bedih vefatının yıl dönümünde an...

Şanlıurfa’da otizmli çocuklar için sınıflar açıldıSonraki Haber

Şanlıurfa’da otizmli çocuklar için sınıf...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar