Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Mecliste 'Arakan'a Yardım' gündeme geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mecliste 'Arakan'a Yardım' gündeme geldi
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Arakan'a 63 bambu ev, 1 mescit ve 2 su kuyusu yardımı yapılması üyelerin oy çokluğu ile ilgili komisyona havale edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşimi bugün gerçekleşti.
Toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında yapıldı. Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündeme alınan maddelere geçildi. 

ÜCRETLER BASINA KAPALI GÖRÜŞÜLDÜ 

Gündem maddeleri içerisinde yer alan 'Sözleşmeli Personel Ücretinin Belirlenmesi', basına kapalı olarak görüşüldü. Personel ücretlerinin görüşülmesi sonrası basın içeri alınırken bir sonraki gündem konusu olan 'Arakan'a Yardım' maddesi görüşüldü.

ARAKAN'A YARDIM KONUSU

Mecliste geçtiğimiz yıl da yer alan  Arakan'a yardım konusu bu yıl yine gündeme geldi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Arakanlıların yaşamlarını sürdürdüğü Bangladeş'teki beldeye STK ve dernekler ile birlikte yardımda bulunacak. Yapılacak yardım içerisinde 63 adet bambu ev, 1 adet mescit ve 2 adet su koyusu yer alacak. 

İnsani Yardım Derneğinin işbirliğiyle yürütülecek proje kapsamında yardım yapılacak alana da Şanlıurfa Mahallesi adı verilecek. Gündem konusu, üyelerin oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.  

İKİ İLÇEYE DE BEDELSİZ DEVİR

Karaköprü Belediyesi,  ilçede yer alan niteliği mezarlık olarak bilinen ve orman eteğindeki bölgenin bedelsiz olarak belediyeye tapu devrinin yapılmasını istedi. Belediyeden gelen talep oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir diğer tapu devri ise Haliliye Belediyesinden geldi. Haliliye'de yer alan Simya Koleji yakınlarındaki alanın mülkiyetinin belediyeye Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılması için bedelsiz devri üyelerin oylamasına sunuldu. Haliliye'nin de bedelsiz devir talebi, üyelerin oy çokluğu ile ilgili komisyona havale edildi. 

KESİM ÜCRETİ GÖRÜŞÜLDÜ

Son olarak da, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim ücretinin belirlenmesi için ilgili komisyona yetki verildi. 

Toplantı, İmar ve bayındırlık Komisyon Raporlarının da görüşülmesiyle sona erdi. Üyeler, yarın üçüncü birleşim de İhtisas Komisyon Raporlarını görüşmek için tekrar bir araya gelecek.

Özlem DİKMEN-ÖZEL HABER/BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'da yine aynı kavşakta kaza: 1 ölüÖnceki Haber

Şanlıurfa'da yine aynı kavşakta kaza: 1...

Baro'dan Said-i Nursi için yeni talepSonraki Haber

Baro'dan Said-i Nursi için yeni talep

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar